Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Preţ memorie DDR3 pentru laptop de 1, 2 şi 4 GB

Dacă nu ştiaţi cele mai bune memorii RAM vin de la Kingston. Memoria RAM este cel mai utilizat upgrade pentru laptop. Preţul unui astfel de accesoriu, adică o memorie DDR3 pentru laptop de 1GB, 2GB şi 4G, este unul foarte bun. De exemplu, cu doar 60 de lei poţi mări memoria laptopului cu 1 giga, doar la eMAG.

Preţuri şi poze

Kingston ValueRam SODIMM 1GB DDR3 1066MHz CL7 la 50 de lei
Kingston ValueRam 2GB DDR3 1333MHz CL9 la 95 lei
Kingston ValueRam 2GB DDR3 1066MHz CL7 la 90 lei
Kingston ValueRam 4GB DDR3 1066MHz CL7 la 150 lei

La 1066Mhz

La 1333Mhz

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Concluzie

Dacă ai un laptop cu 2GB RAM, adică 1×1 GB, recomand două plăcuţe de 2GB fiecare. Upgrade-ul va fi de cam 200 lei şi vei avea 4 GB ram. Am recomandat aşa deoarece RAMi funcţionează probabil în dual channel, iar are 1x1GB şi îi pui o placuţă de 2GB, ele nu vor funcţiona în dual channel pentru că sunt diferite. Aceasta se va întămpla numai dacă notebook-ul are numai 2 sloturi. Există laptopuri şi cu 4 sloturi pentru rami, şi este suficient o singură placuţă de 1GB (ele funcţionând în triple channel). Dacă ai un laptop cu placă video bună şi mai ai nevoi de ceva rami, nu uita să verifici sloturile.

O altă soluţie ar putea fi şi o singură plăcuţă de 2GB (ca să ajungi la 3GB) sau 4GB, în cazul aplicaşiilor nu vei observa nici o diferenţă. Eu însă recomand dual channel pentru că vei obţine performanţe mai ridicate su 30-40%, în cazul jocurilor, şi poţi pune 4GB rami.

În cazul triple channel, îi cam nasol pentru că trebuie să pui 3 plăcuţe identice (ori 3GB ori 6GB), deci este mai costisitor.

Deci, cel mai bine îi să-ţi iei un laptop cu 2GB rami (şi mai dai 200 lei şi poate reuşeşti să vinzi cuiva cele două plăcuţe de 1 giga fiecare) sau direct cu 4 GB memorie DDR3 pentru laptop dacă ai ceva mai mulţi bani.

{ 1 comentariu … citește-le alături sau adaugă unul }
  • ciprian

    am si eu o intrebare am un laptop toshiba satelite nou si am pe el 4 GB memorie DDR3 si vreau sa dau rami si daca imi iau o placuta de 1GB ram merge laptopu

Lasă un comentariu