Prestigio Visconte Eliptica, laptop cu ecran touch și Windows

Laptopul Prestigio Visconte Eliptica e unul convertibil, adică poate fi folosit ca o tabletă deoarece ecranul e de tip touch (tactil). Nu sunt multe astfel de laptopuri deoarece cererea e destul de mică, plus că hardware-ul nu e foarte avansat. Nu aș putea spune că poate înlocui un desktop deoarece are un ecran de 13.3 inci și un hardware modest. Dacă vă doriți un desktop replacement performant, atunci e nevoie de un buget mai mare.

Acest producător internațional e popular datorită numeroaselor tablete și ebook-uri lansate, care au fost apreciate. Acum vedem și laptopuri, iar cel din imagine nu e singurul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul de pe acest gadget convertibil e Atom X5-Z8300 care oferit tot de Intel și nu e atât de popular.  Poate că pentru un laptop nu e foarte performant, însă pentru o tabletă e satisfăcător. Memoria RAM e una cu frecvență scăzută pentru a vă bucura de o autonomie ceva mai mare. Nu putem avea pretenții foarte mari în acest preț și e o alternativă bună la o tabletă standard, deoarece acum puteți lucra mult mai bine deoarece aveți o tastatură fizică și oricând se poate conecta un periferic datorită porturilor și conectivității fără fir. Un laptop de 15 inci pare a fi mai atrăgător ca și performanțe și dotări dar depinde și cât de mult aveți nevoie de acel ecran tactil.

Păreri pro și contra

Trebuie să apreciem faptul că are un preț foarte atractiv și vi se oferă un sistem de operare licențiat – Windows 10 Home. Laptopul arată bine fiind complet pe negru, iar ecranul IPS e unul HD cu suprafață lucioasă. Conținutul redat se vede excelent pe acest dar avem și o ieșire HDMI dacă se dorește conectarea unui televizor la acesta.

Prestigio Visconte Eliptica nu e cel mai ușor laptop de 13.3 inci, dar tot reprezintă o soluție care poate fi luată în calcul. Dacă vreți o configurație mai puternică în același buget, atunci trebuie să vă luați gândul de la touchscreen. Sunt numeroase laptopuri cu Intel Celeron și cu mai mult spațiu de stocare dacă vreți să stocați multe date.

Te-ar mai putea interesa