Prestigio SmartBook 141 C3, laptop cu Atom Z8350 şi Windows 10

Dacă vreţi un laptop pentru navigat pe Internet atunci Prestigio SmartBook 141 C3 ar fi recomandarea mea. E dotat cu procesor Atom Z8350 de tip quad core, iar în cpubenchmark scoate 886 puncte… de unde deducem că nu poate face faţă jocurilor ori sarcinilor solicitante.
Pentru a putea fi utilizat din prima clipă e dotat cu Windows 10 Home.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » şi e prezent în două culori: dark brown şi metal grey.


Păreri pro şi contra

Laptopul Prestigio SmartBook 141 C3 e unul cu ecran de 14,1 inci a cărui rezoluţie e de 1366×768 pixeli.
La capitolul memorie are 2GB RAM şi stocare pe un eMMC de 64GB. Dacă vă interesează mai multă stocare puteţi folosi cloud storage (ceva de genul Google Drive sau One Drive) sau un hard extern.
Era bine dacă ar fi avut o capacitate minimă de 4GB RAM, dar bănuiesc că ne vom descurca bine şi cu atât.
Nu dispune de unitate optică, dar în schimb are două porturi USB, HDMI, card reader, wireless n şi bluetooth 4.
Portabilitatea e una ok deoarece are o greutate de 1.35kg şi o baterie care poate să ţină şi 5 ore. În felul acesta laptopul nu va fi greu de cărat într-o geantă sau ceva de genul.
Spre deosebire de o tabletă ori un telefon acest laptop vine cu o productivitate mult mai bună datorită ecranului de 14 inci şi a tastaturii. De asemenea un mare plus e sistemul de operare Windows.

Brandul Prestigio aparţine de ASBIS care e o firmă înfiinţată în 1990 în Belarus şi din 1995 are sediul în Cipru. E cunoscut pentru telefoane, tablete şi alte dispozitive moderne.
În opinia mea acest laptop trebuie considerat o alternativă la un Chromebook, însă cu performanţe ceva mai slăbuţe.
Acest laptop trebuie folosit pentru navigat pe net ori pentru la şcoală dacă trebuie redactate referate ori diverse lucrări.

Te-ar mai putea interesa