Prestigio PER5162B, eBook Reader

Acest eBook Reader Prestigio PER5162B vine ca un reader nou (ca PER307) care vă va impresiona prin autonomia mare, suportul wi-fi, sistemul deoperare Linux, ecranul acceptabil și prețul accesibil. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și aș zice că este un preț foarte bun. Normal că există astfel de aparate mai bune, dar prețul lor e pe măsură și acesta vine cu câteva lucrui în plus cum ar fi suportul pentru radio și rețea wireless.

Poze

Husa
Deschisă

Specificaţii tehnice

Prestigio PER5162B are un ecran de 6 inci de tip integrated gray scale cu 16 nivele de tonuri de gri. Rezoluția lui e de 800 pe 600 pixeli și zic că e suficientă pentru vizionarea clară a cărților. Suportă mai multe formate audio, text și foto. E foarte interesant că suportă PDF-uri, fișiere HTML, DOC și altele. Procesorul e unul de 400 megaherți de la Samsung, iar pe partea de memorie stă destul de bine deoarece are memorie internă de 256 de mega și suport card microSD de până la 32 de giga. Memoria RAM e de 128 de mega și aș zice că e suficientă. Bateria ține undeva la 15000 de pagini deoarece e de tip Litiu Ion Polymer și are o capacitate de 1300 mAh. Greutatea e una mică, adică de 300 de grame și culoarea readerului e neagră. Ca niște caracteristici speciale ar trebui menționate tunerul FM, wi-fi-ul, tastatura qwerty, senzorul de mișcare și o varinată mobile de Linux ca sistem de operare.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, e ieftin, are rețea WLAN, radio FM.
Contra: ecranul nu e color, dar așa autonomia e impresionantă.

Preţuri (cel mai mic preţ)

599 lei e un preț aproximativ, dar sunt de părere că e foarte bun atâta timp cât e sub 1000 lei. Există modele ieftine în comparație cu acesta, dar acesta e recomandarea mea.

Alternative

Nu am mai scris despre modele de la Prestigio sau ceva similar, deci nu vă pot indica o alternativă. Dar, când am să scriu despre ceva similar am să pun un link. PER307 e o variantă mai ieftină, dar cu ecran color.

Concluzie

Prestigio PER5162B e un reader pentru cei cu buget redus, dar cred că-și va face destul de bine treaba. Sistemul de operare nu știu dacă e Android, deși mai nou pe multe tablete și readere se instalează acest OS, dar într-o variantă customizată a versiunii 2.2.

Te-ar mai putea interesa