Prestigio MultiPad 3074 7″

Dacă nu doriți un eBook Reader ieftin ci un gadget similar care să poată să facă mai multe, recomandarea mea e tableta Prestigio MultiPad 3074 7″. Acesta are ecran în format 4 pe 3 deci ideal pentru browsing și e destul de performantă datorită specificațiilor și software-ului. Aceasta ar putea fi o alternativă ieftină la modelul MultiPad 1GHz care e mai performant și are ecran cu aspect 16 pe 9. Aici mă refer la versiunea 2.1 a Androidului și la procesorul de 600 MHz. E destul de dotată și aici fac referire la mufa jack, slot pentru card și portul USB 2.0. Din păcate nu are modem 3G ci doar Wi-Fi pentru a vă conecta la internet, deci aveți nevoie de un router wireless. Prestigio MultiPad PMP 3074 are un preț bun Vezi prețul special de azi » care cred că e unul decent pentru un astfel de gadget și nu e nevoie de un buget prea generos pentru a-l achiziționa.

Poze

Cam așa arată
Spatele

Specificații tehnice

Procesorul e unul ARM9 care are o frecvență de 600 MHz. Ecranul de 7 inci e unul tactil și vine cu o rezoluție 800 cu 480 pixeli. Memoria RAM are o capacitate de 256 MB iar cea internă e de 4 giga. La capitolul multimedia MultiPad PMP 3074 are un difuzor, cititor de carduri, suportă carduri SD sau SDHC până în 32 de giga și cele mai cunoscute formate audio, foto și video chiar și în format HD. Ca și porturi are mufă jack de tip 3.5 mm și un USB 2.0. Are doar Wi-Fi pe partea de comunicații.

Autonomia e asigurată de un acumulator de 4000 mAh care oferă 5 ore de redare video, 7 ore de muzică și 9-10 ore de utilizare normală. Ca și caracteristici speciale MultiPad PMP 3074 are: o greutate de numai 350 de grame, senzor G și funcție eBook. Software-ul e unul destul de bun și aici mă refer la Android versiunea 2.1 numită Eclair.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: prețul, ecran generos și ideal pentru internet și citit ziare, autonomie mare, are Wi-Fi care vă permită să vă conectați gratuit la internet dacă aveți un router wireless prin apropiere și are toate porturile necesare.

Minusuri: procesorul putea fi unul de 1 GHz pentru că din cauza lui nu s-a optat pentru un Android mai nou.

Concluzie

Prestigio MultiPad 3074 7″ e un gadget portabil deci ușor și mic care se adresează celor care nu doresc ceva foarte scump ci un gadget practic și ieftin. Recunosc că se putea și mai bine dar la un așa preț nu prea sunt alternative mai bune.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Prestigio MultiPad 3074 7″”

 1. Am 2 intrebari:

  1: Are Android Market adica poti lua aplicatii de net?
  2: Raportul calitate/pret cam care este?

 2. 1. Din 11 septembrie, Prestigio oferă pe noile tablete (adică cu software mai nou de 2.1.16) Android Market care înlocuieşte AppsLib Market (sau se numea Slide Me Android Marketplace).
  2. Raportul e foarte bun în sensul că la un aşa preţ nu vei găsi ceva mai bun şi tabletele de la acest producător sunt mai bune decât cele româneşti: Allview, Evolio etc.

  P.S.: Trebuie să-i face update la software pentru a benefici de Android Market sau cumperi un model mai nou.

 3. am si eu o intrebare.
  mi-am luat prestigio multipad 3073B si nu pot sa iau nimic de pe market.
  sa inteleg ca trebuie sa fac update-ul despre care spunea scorpyo?
  cum fac acest update?

  merci.

Comentariile sunt închise.