PNI GreenHouse SC1800B, invertor solar de 3kW Off Grid

Invertorul solar este cea mai importantă componentă a unui sistem solar complet și nu mă refer la cel folosit pentru încălzirea apei, ci la cel cu panouri fotovoltaice. Acesta se alege în funcție de locație și nevoi, adică aveți de ales între off-grid și on-grid. Cel on-grid se adresează celor care locuesc într-o localitate și vor să bage energia suplimentară în rețeaua națională, iar pe de altă parte, cele off-grid se adresează celor care au o cabană sau o altă construcție undeva izolată și nu aveți cum sau ar costa prea mult să vă racordați la energie. PNI GreenHouse SC1800B este un invertor care l-aș recomanda pentru sistemul cu panouri fotovoltaice off-grid deoarece este super accesibil și oferă exact ce aveți nevoie.

Poate fi de ajuns pentru un număr destul de mare de panouri solare (8-10 la număr, dar depinde și de puterea fiecăruia), însă aveți nevoie și de baterii pentru că nu veți putea consuma pe timp de zi toată energia produsă, plus că este nevoie și de energie cât nu este atât de mult soare pe cer. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Uneori cu ai altă alternativă și aparatura și panourile s-au ieftinit mult în ultimii ani datorită creșterii cererii pentru acestea. Pentru cei care nu știu, acest aparat transformă energia solară în energie de consum și veți vedea că 3kW este de ajuns că doar ziua veți consuma cel mai multă energie. Ei bine, dacă aveți și o mașină electrică, eu aș recomanda chiar și un sistem de panouri cu invertor mai mare sau poate că nu folosiți un cablu de încărcare foarte puternic (maxim 16A).

Chiar și dacă aveți branșament și poate că de multe ori nu vă puteți baza pe el, merită să investiți în astfel de soluții moderne deoarece veți recupera banii în câțiva ani. Cu cât consumați mai multă energie pe timp de zi, cu atât vă veți recupera mai rapid banii (la fel și în cazul invertoarelor on-grid).

Concluzie

PNI GreenHouse SC1800B are multiple moduri și protecții care îl fac mai funcțional și fiabil, iar durata de funcționare crește.

Te-ar mai putea interesa