Philips Seria 5400 EP5444/90, espressor pentru 12 tipuri băuturi

Philips Seria 5400 EP5444/90 e un espressor automat modern apărut de curând pe piaţă şi cu ajutorul lui pot fi preparate până la 12 variaţiuni/tipuri de băuturi.
Se alimentează cu cafea boabe, dar există şi opţiune pentru cafea măcinată. Măcinarea boabelor se face cu râşniţa ceramică integrată. Aş sublinia faptul că râşniţele Philips sunt 100% ceramice şi conform lor se pot prepara până la 20.000 ceşti. Râşnişţa se poate regla pe 12 trepte în funcţie de preferinţe.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Poate părea că e un cost mare, dar trebuie să ţineţi cont de faptul că e un aparat de îndelungă folosinţă, iar băutura nu se poate compara cu cea făcută la filtru/cafetieră, fiind net superioară.
Din imagine se poate vedea că are un aspect premium şi că nu are butoane întrucât controlul e unul tactil (cu touchscreen).


Păreri pro şi contra

Aparatul Philips Seria 5400 EP5444/90 vine la pachet cu filtru AquaClean şi bandă de testare a durităţii apei. Acest filtru permite prepararea până la 5.000 ceşti fără detartrare. Totuşi poate ar fi o idee bună să folosiţi apă plată îmbuteliată întrucât niciun filtru nu filtrează orice, iar calitatea apei de la robinet e discutabilă când vine vorba să o bei, chiar dacă e fiartă.
Sistemul de spumare LatteGo e unul interesant şi pentru a face o spumă de lapte fină şi cremoasă amestecă laptele cu aer. E un detaliu cu un efect foarte plăcut la aspect şi gust.
Presiunea e una caracteristică de 15 bar, acest lucru garantând o băutură superioară dpdv calitativ. Pentru o intensitate mărită a băuturii aparatul are şi funcţie jet care adaugă o aromă intensă.

De curând am scris despre un model din Seria 4300, iar faţă de acela se diferenţiază cu câteva lucruri, în afară de preţ (pentru că are un preţ ceva mai mare), acestea fiind: poate prepara 4 tipuri suplimentare de băuturi (Caffe Lungo, Flat white, Caffe Latte şi Espresso lung) şi are memorie mai mare (MEMO 4 profiluri faţă de 2 profiluri).