Philips 298P4QJEB, monitor profesional de 29 inci

Philips 298P4QJEB e monitorul perfect pentru cei care se ocupă cu programare ori design pe calculator. Vine cu un format al imaginii de 21:9, o rezoluție 2560×1080, panel IPS și multiple porturi. Datorită acestor caracteristici e un monitor care ține loc de două.
Imaginează-ți că dacă-ți cumperi un astfel de monitor atunci nu o să mai trebuiască să te complici cu două monitoare. Spun asta deoarece programatorii lucrează cu mai multe ferestre, motiv pentru un care monitor 16:9 nu e suficient de lat.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat foarte bun. Unii poate că se gândesc să-l folosească la filme și jocuri, dar eu nu aș recomanda acest lucru deoarece formatul 21 pe 9 nu îl recomandă în astfel de scopuri.

Monitorul
Monitorul

Chiar dacă-i un periferic cu ecran mare și panel IPS, timpul de răspuns e de 5 ms, lucru care-ți garantează faptul că o să ai parte de niște imagini realiste atunci când te ocupi cu editări video ori cu diferite randări.
Fiind vorba despre o diagonală de 29 inci e normal ca rezoluția să fie mai mare, adică de 2560 x 1080. Această rezoluție ajutându-te să poți vedea fără pierderi de detalii diferite imagini la care lucrezi.
Deoarece e un aparat cu un ecran foarte mare cred că o să te ajute foarte mult faptul că poate fi montat pe un perete deoarece e dotat cu Vesa 100×100. Eu ți-aș recomanda să-l pui pe un perete deoarece în acest fel o să economisești foarte mult loc.

Plusurile unui periferic precum acesta sunt diagonala mare, că are multiple tipuri de porturi digitale, că nu costă prea mult, panoul de foarte bună calitate (spuneam că e vorba despre IPS care are unghiuri de vizibilitate 178/178 grade).
Nu aș putea spune că are vreun minus, dacă îl cumperi în scopuri profesionale. Dar, dacă-l achiziționezi pentru acasă atunci ar trebui să-ți spun că nu e tocmai ideal pentru filme și că nu are VGA (un port analog întâlnit pe toate tipurile de PC-uri).

Alături e și o prezentare a acestui aparat. Poți vedea că e precum monitoarele Dell profesionale, doar că la Dell nu vei întâlni variante de 29 inci care să aibă imagine 21:9.

Te-ar mai putea interesa