Philips 288P6LJEB, monitor 4K de 28 inci

Philips 288P6LJEB e unul dintre puținele monitoare 4K de pe piață. Bineînțeles, nu se adresează încă gamerilor deoarece configurațiile pentru gaming 4K sunt foarte scumpe. Dar puteți lua unul ca și o investiție. Sunt ideale pentru editare sau proiectare deoarece oferă mai multe detalii. Chiar și pentru multitasking sunt excelente dar aveți mult spațiu de lucru. Pentru muncă de birou, recomand cele cu format imagine 21 pe 9. E ca și cum ai înlocui două monitoare cu un singur monitor.

Prețul său pare destul de piperat dar nu de aceeași părerea sunt gamerii înrăiți sau cei care lucrează în programe profesionale. Bineînțeles, există monitoare business cu pivot, porturi USB etc. însă nu toți au nevoie de ele. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Monitorul
Monitorul

Nu are tehnologie 3D care v-ar fi ajutat să convertiți imaginea 2D în 3D (e prezentă la unele monitoare de gaming și la televizoarele performante). Ecranul de 28 inci e destul de mare și imagine oferă multe detalii deoarece e de 3840 cu 2160 pixeli. Această rezoluție e numită și UltraHD, 4K sau Retina (depinde de producător pentru care denumire optează, dar e același lucru). Are ca și caracteristici suplimentare: aspect lat, contrast dinamic de 50 milioane la 1, unghiuri de vizibilitate de 170/160 grade etc.

Poate fi montat cu un kit VESA 100 și boxele integrate sunt bune pentru uz office. Porturile sale sunt: DVI, VGA, DisplayPort, intrare audio PC și ieșire căști. Caracteristicile speciale sunt: SmartImage, sRGB și securizare Kensington. Consumul de energie mi se pare destul de redus ținând cont de imagine Retina și de dimensiunile monitorului.

Plusuri: are porturi USB, DisplayPort, poate fi pus pe perete, boxe integrate și calitatea imaginii.
Minusuri: nu are.

Philips 288P6LJEB nu se adresează oricui și se poate observa din prețul său. Din clipul de jos cred că vă puteți face o idee despre cum ar arăta și cum s-ar descurca. Cu siguranță, nu veți regreta alegerea făcută și dacă nu vă interesează rezoluție, veți economisi destui bani. Un monitor Retina poate fi comparat cu 4 monitoare FullHD (la capitolul imagine), deci parcă nu mai pare așa de scump.

Lasă un comentariu