Philips 244E5QHAD, monitor LED 23.8 inci

Pentru cei care vor un monitor cu unghiuri excelente de vizibilitate și culori care nu pot fi egalate am ca recomandare acest monitor LED Philips 244E5QHAD care nu doar are un ecran de 23,8 inci, ci și panou (panel) IPS. Mai exact e vorba despre AH-IPS, adică Advanced High Performance IPS (inițial această tehnologie a fost dezvoltată de LG, dar văd că a fost preluată și de Philips pe monitoarele sale).
Dacă mă întrebați pentru ce aș recomanda monitorul acesta atunci trebuie să spun că îl recomand în special pentru filme.

Nu costă prea mult deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani noi primim un aparat care are un ecran mare, multiple porturi (două HDMI-uri, VGA și port MHL; MHL e pentru a conecta o tabletă ori un smartphone).
Din imaginea de alături vă puteți face o părere despre cum arată.

Perifericul
Perifericul

Lucrurile care trebuie neaparat menționate pe partea de specificații sunt unghiurile de vizibilitate 178/178 (lucru întâlnit doar la modele IPS), timpul mic de răspuns (5 milisecunde) și rezoluția 1920×1080 pixeli. Fiind așa de mare îți e oferită și posibilitatea montării pe perete, iar dacă vrei să asculți la muzică și nu ai difuzoare atunci acest model are boxe integrate.

Eu apreciez la acest model că nu costă mult, că dispune de port digital (pe lângă cel VGA care e analog), unghiurile excelente de vizibilitate și că are un consum foarte mic de curent – vreo 20W. Și numărul impresionant de certificat trebuie apreciat pentru că nu am mai văzut monitor cu atâtea certificări și standarde respectate.
Nu era rău dacă avea tuner TV așa încât să poată fi utilizat pe post de televizor, dar nu vă oprește nimeni să vă uitați la posturi TV prin stream. 😉

Deci, dacă vrei un monitor de circa 24 inci care să fie excelent pentru filme și jocuri atunci acest model ar fi o recomandare din partea mea. În trecut monitoarele IPS nu prea erau alese de gameri pentru că aveau un timp de răspuns mai mic decât cele cu panou IPS, însă se pare că Philips a venit cu o tehnologie IPS îmbunătățită așa încât să contracareze acest neajuns.

Te-ar mai putea interesa