Philips 240B1CB

Philips 240B1CB e un monitor profesional cu un ecran de 24 inci (60,96 centimetri) și cu o rezoluție 1920 pe 1200 pixeli. Chiar dacă ecranul pare pătrat trebuie știut că are un aspect al imaginii de 16 pe 10, deci e vorba despre un monitor wide (lat) cu ecran LCD. Face parte din linia B de la Brilliance și are unghiurile de vizibilitate ca ale unui monitor IPS, chiar dacă are panou TN cu iluminare CCFL. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și are un consum mic de curent care e specific monitoarelor Philips.

Poze

Se poate vedea că e un periferic de culoare neagră, iar ecranul e chiar mare. Astfel, jocurile și filmele se vor vedea foarte clar. Dacă nu aveți prea mult spațiu pe birou atunci îl puteți monta pe un perete deoarece oferă posibilitatea de a fi montat pe perete. Astfel, o să aveți mai mult loc în cameră, iar pus pe perete o să arate mai bine.

Din față
Din față
Lateralul
Lateralul

Specificaţii tehnice

Modelul 240B1CB vine cu un ecran splendid de 24 inci și nu trebuie să vă deranjeze că nu e LED deoarece are aceleași caracteristici ca un LED. Astfel, consumul de curent e foarte mic, culorile sunt foarte vii, iar luminozitatea e excelentă. Poate fi utilizat cu succes de un PC nou sau vechi deoarece are DVI și VGA, deci un port digital și unul analog.
Contrastul e unul bun, iar din această cauză negrul va fi negru și nu gri. Deoarece nu are LED, nu beneficiază de tehnologia WLED și în acest fel luminozitatea nu e exagerată.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e unul foarte bun; vine cu porturi așa încât să puteți conecta cu succes desktop-uri noi sau vechi; calitatea imaginii e una superioară, chiar dacă panelul nu e unul IPS; consumul de curent e de circa 30W ceea ce e foarte puțin în opinia mea; vine cu facilitatea de a fi montat pe perete și cu boxe integrate.
Contra: nu are tuner TV și din această cauză nu poate fi utilizat direct ca televizor.

Concluzie

Dacă vrei un monitor mare cu care să te uiți la filmele preferate ori cu care să te joci cele mai noi jocuri la calitate maximă atunci acest periferic ar fi o soluție foarte bună. Nu arată deloc rău, după cum se poate vedea din imaginile de mai sus, iar utilizarea sa e simplă fiind un aparat Plug and Play.

Te-ar mai putea interesa