Philips 19B1CB

Monitorul LCD Philips 19B1CB e unul dintre puținele modele LCD de pe piață care oferă o imagine 5 pe 4. Spun asta deoarece o mare parte din producătorii de monitoare au renunțat la aceste tipuri de monitoare. Acesta se adresează celor care vor o alternativă mai bună la un CRT (care are aspect 4 pe 3) sau pur și simplu nu le plac cele late. Din punctul meu de vedere, cele late (wide) oferă un spațiu de lucru mai amplu și cam toate sunt LED. Nu cred că acesta e cea mai bună alegere în acest buget în special că alți producători oferă modele de 24 de inci cu tot felul de intrări video și chiar și cu boxe integrate. Acest Philips se adresează mai mult companiilor și nu uzului casnic. Acest monitor numit 19B1CB are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Display-ul LCD e unui clasic dar are un consum destul de redus – 16.5 W. Poate fi comparat cu cel al unui LED, dar nu vine cu caracteristicile unui LED. Mai precis are un contrast dinamic de 25.000 la 1, luminozitate de 250 cd/mp, aspect 5 pe 4, unghiuri de 160/70 de grade și altele. Diagonala sa e una decentă pentru o rezoluție de 1280 cu 1024 pixeli – 19 inci. E evident acest aspect și din codul său.

Ca și facilități oferă două boxe incorporate de 1W fiecare și montare VESA de 100 cu 100 mm. Bineînțeles necesită un kit de montare corespunzător pentru a-l instala pe perete. Astfel, veți economisi spațiu pe birou pentru o eventuală multifuncțională, un scaner, o cameră foto, un HDD etc. Spun asta deoarece pe lângă porturi video VGA și DVI are și o intrare USB.

Cu acel port USB puteți conecta fără probleme dispozitive de tip Plug & Play (care nu necesită drivere). Să nu vă așteptați la cine știe ce design sau să fie prea subțire, că doar e un LCD.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un port USB pentru conectarea dispozitivelor cu interfață USB, oferă unghiuri de vizibilitate bune, e robust, are intrare DVI și diagonală de 19 inci.

Minusuri:putea fi mai ieftin.

Concluzie

Philips 19B1CB e o alegere bună pentru cei care vor un monitor bun pentru firmă sau chiar și pentru acasă în special dacă vreți să faci o alegere bună și nu vă plac cele wide. Cât despre preț, consider că putea fi mai mic având în vedere alternativele oferite chiar și de acest producător în același buget.

Lasă un comentariu