Pentax X-5

Pentax X-5 e un aparat foto digital reușit deoarece vine cu vizor, ecran rabatabil, senzor de 16MP, HDMI, zoom 26x, card inclus și husă. Pot spune că oferă cam tot ce v-ați fi putut dori de la un model compact. Apreciez că vine cu vizor și ecran rabatabil deoarece atunci când luminozitatea e ridicată vizorul e destul de folositor, iar ecranul rabatabil e util atunci când vreți să luați o fotografie dintr-un unghi în care nu puteți folosi vizorul. Bineînțeles, dacă luminozitatea nu e așa de mare, vă recomand să folosiți doar ecranul deoarece nu veți pierde timp, astfel veți fotografia mai repede acel subiect. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Având în vedere că e destul de mare pentru un aparat compact, oferă și un oarecare avantaj. Mă refer la cele 4 baterii care le puteți pune la acesta și care pot oferii până la 950 de cadre dacă sunt pe bază de litiu sau 350 cadre dacă sunt alcaline. E disponibil pe două culori (negru și gri) și se poate observa din pozele de jos că diferențele nu sunt semnificative.

Ecranul
Ecranul
Din față (cel pe gri)
Din față (cel pe gri)

Specificații tehnice

Senzorul acestui aparat e unul generos – 16MP, care vă poate fi de folos atunci când doriți să realizați fotografii mai detaliate în specia că e unul CMOS BSI. E însoțit de un obiectiv decent cu lentile 4.0 – 104 mm, stabilizator de imagine mecanic, zoom optic 26x și altele. Se observă că are un blitz integrat care  e suficient de bun. pe partea de control al fotografiei are: balans alb, sensibilitate ISO, efecte foto, presetări, detectarea feței etc. Poate filma la calitate maximă 1080p, dar având în vedere că are un card de 8GB puteți alege și o calitate HD.

Porturile acestui model sunt HDMI, USB și ieșire audio-video. Pentru a vă face o idee despre calitate de filmare, am pus și un clip:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ecran rabatabil+ vizor, compactă pentru ce oferă, are o formă bună pentru a fi ținută fără probleme într-o singură mână, filmează FullHD și are HDMI (poate fi conectat la un TV pentru viziona înregistrărilor sau a fotografiilor).

Minusuri: nu are baterie proprie.

Concluzie

Acest Pentax X-5 e o alegere bună însă parcă un aparat foto cu baterie proprie reîncărcabilă era mai indicată deoarece vă scutea de niște bani și drumuri la magazin. Totuși, puteți achiziționa un încărcător cu baterii corespunzătoare și vă recomand unul cu încărcător auto deoarece nu veți ști niciodată când veți avea nevoie de unul. Jos poate fi văzută o prezentare a sa:

Te-ar mai putea interesa