Pentax Q10

Acum e perioada în care producătorii lansează diversele aparate foto, care aduc caracteristici mai bune și prețuri similare predecesoarelor. Acest aparat foto mirrorless Pentax Q10 e unul din seria Q care oferă un senzor de 12.4 MP, obiectiv inclus cu montură Q și blitz de tip pop-up (se poate observa în clipul de jos). E unul dintre cele mai bune modele din acea serie și nu e vorba de o serie obișnuită ci una compactă. Mirrorless-urile sunt aparate foto compacte cu obiective interschimbabile. Alternative la acesta sunt: Pentax Q, Nikon 1 J1/J2 și Panasonic Lumix DMC-GF5. Adică, dacă nu vă place acesta există suficiente modele interesante. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

E disponibilă în multe culori, însă pe negru arată bine. Acest producător e cunoscut și pentru că oferă aparate foto de tip sport foarte robusteși fiabile. Deci nu e cazul de a pune la îndoială fiabilitatea acestui model.

Cu zoom și blitz
Cu zoom și blitz-ul activat
Ambele culori
Ambele culori

Specificații tehnice

Are un senzor de tip CMOS 12.4 Mp iar obiectivul e de 5-15 mm. Caracteristicile sale generale sunt: focalizare în 25 puncte, posibilitate de instalare blitz extern, blitz incorporat de tip pop-up, sensibilitate ISO 100-6400 (auto), declanșare automată, fotografiere continuă etc. Pe partea de memorie, suportă carduri de tip SD, SDHC și SDXC.

Pe partea de conectivitate are USB, HDMI de tip mini și ieșire audio-video. Alte caracteristici ale acestui model sunt: ecranul de 3 inci, posibilitate de filmare la calitate 1080p, baterie reîncărcabilă cu autonomie de max. 250 de cadre, Auto HDR etc. Caracteristicile sunt foarte bune la un așa preț, dar dacă nu aveți nevoie de astfel de caracteristici, există modele destule de la concurență (puteți să le luați în considerare cele menționate sus).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: obiectivul inclus e unul decent, construcție compactă, calitate, blitz de tip pop-up (e ideal atunci când vreți să faceți poze și nu doriți să puneți mâna accidental pe el), ecran LCD generos, HDMI și altele.

Minusuri: nu oricine și-l permite.

Concluzie

Aceste aparate se adresează atât profesioniștilor cât și amatorilor deoarece nu e foarte scump, e compact și oferă calitate DSLR. Pentax Q10 e un model nou, iar dacă sunteți fan al acestui producător, nu văd de ce nu ați opta pentru un alt model de la un alt producător. Prezentarea sa poate fi vizionată mai jos cu un model identic:

Lasă un comentariu