Pentax Optio WG-1 GPS

Aparatul foto digital Pentax Optio WG-1 GPS poate fi găsit în mai multe culori printre care gri (grey), negru şi verde. E mai mult pentru cei care merg să facă scufundări, alpinism … pe scurt sporturi extreme şi vor să facă poze pentru a-şi aminti toată viaţa pe unde au fost şi ce au făcut. E bun şi ca aparat de zi cu zi deoarece are un senzor CCD de 14 megapixeli şi poate filma HD. Zoom-ul nu e nici el rău deoarece cel optic e de 5x. Preţul e mai mare decât al unui aparat normal (cum ar fi Optio S1) deoarece e făcut să reziste la scufundări şi diferite şocuri. Astfel, acest Pentax are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi preţul depinde de stoc.

Poze

Pe jos
Modelul gri

Specificaţii tehnice

Pentax Optio WG-1 GPS are un senzor de 14 megapixeli de tip CCD, iar pozele captate sunt salvate ca jpeg cu exif 2.3. Pe partea de optică are zoom digital de 6,7x şi optic de 5x. Nu captează doar imagini ci şi filme în format AVI, iar calitatea maximă e HD – 720p la rezoluţia de 1280 pe 720 pixeli. Ecranul are 2,7 inci, iar memoria suportată de aparat e SD, SDHC şi SDXC. Cardurile de memorie sunt pentru a extinde memoria internă de 97 de mega.

Ca orice cameră foto de ultimă generaţie şi acesta are HDMI, USB şi ieşire AV pe partea de conectivitate. Greutatea e de puţin peste 150 de grame, adică de 167 grame şi asta îl face o cameră uşor de luat în excursii. A fost testat cu mai multe sisteme de operare şi a fost găsit compatibil cu Windows (XP SP3, Vista şi 7) şi Mac (10.3 până la 10.6).

Păreri pro şi contra

Pro: rezistent la căzături şi scufundări, e performant (are 14 megapixeli şi filmează HD). Un alt plus ar fi faptul că are GPS şi asta însemnă că în poze va fi salvată şi locaţia unde a fost captată poza.
Contra: preţul cam mare şi aspectul ciudat.

Preţuri (cel mai mic preţ)

Circa 964 lei costă un astfel de aparat, iar preţul e justificat de faptul că e foarte rezistent la şocuri şi apă.

Alternative

Oregon Scientific Action ATC9K e un aparat similar, dar e o cameră video pentru cei pasionaţi de sporturi extreme.

Concluzie

Aş recomanda o astfel de cameră celor care vor să facă poze în medii ostile aparatelor foto digitale normale. Pentax e un jucător cunoscut în acest domeniu și nu cred că o să vă dezamăgească aparatul foto de la ei.

Te-ar mai putea interesa