Pentax Optio RZ18

Acest aparat foto digital Pentax Optio RZ18 de 16MP e un aparat foto performant, robust și care are un design elegant care vine pe negru/alb. După cum bine știți acest producător e cunoscut și pentru camerele foto sport numite Optio WG-1 dar și multe altele. Deci putem spune că e un producător cu o oarecare experiență în domeniu. O parte din caracteristicile sale speciale sunt următoarele: zoom optic 18x, filmare HD, ecranul de 3 inci, memoria internă de 96 de MB și numărul mare de presetări (cu acestea puteți ajusta anumiți parametrii astfel încât pozele să iasă foarte bine). La un așa preț nu știu dacă veți găsi un aparat foto compact cu filmare Full HD, însă dacă avea, ar fi avut un avantaj considerabil în fața concurenței sale. Îmi place tare mult că vine în două culori, însă mie îmi place mai mult modelul pe alb deoarece iasă mai în evidență, dar nici pe negru nu-i stă rău. Acest model Optio RZ18 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
LCD

Specificații tehnice

Pentax Optio RZ18 are un senzor CCD de 16MP și un obiectiv cu zoom optic de 18x, zoom digital de 7.2x și stabilizator de imagine. Fișierele pot fi salvate în diverse formate foto, însă jpeg e cel mai important și folosit de majoritatea utilizatorilor. Ca oricare alt aparat foto, vine cu blitz integrat care poate fi utilizat în diverse feluri. Pe partea de control a fotografiei are balans alb, diverse efecte foto, sensibilitate ISO 80-6400 ISO (sau Auto), presetări, declanșare la zâmbet și funcție pentru detectarea feței.

Poate filma la calitate maximă HD în format avi și cu sunet mono. Are și un ecran generos de 3 inci însă nu e unul tactil ca și la cele Sony. Dacă credeți că nu vă ajunge memorie internă de 96 MB, puteți achiziționa un card de 2GB/4GB iar dacă doriți să realizați și niște filmări, atunci vă recomand un card de 8GB. Are conectivitate USB 2.0 și ieșire audio-video. Are un acumulator propriu reîncărcabil de tip D‐LI92 care oferă o durată de funcționare de 230 de minute filmare și 240 de fotografii.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are o mulțime de presetări și efecte foto, are un design plăcut, memorie internă generoasă, ușor de folosit chiar și de un amator și are un preț destul de atractiv.

Minusuri: nu filmează Full HD, însă filmează HD destul de bine.

Concluzie

Acest aparat Pentax Optio RZ18 e cea mai bună recomandarea în acest buget iar dacă nu v-ați lămurit de funcționalitatea sa, vă invit să vizionați clipul de prezentare de mai jos:

Te-ar mai putea interesa