Pentax K-01

Aparatul foto Pentax K-01 e un mirrorless recent lansat în diverse culori: negru, gri și galben. E un model compact chiar dacă corpul său e ceva mai mare decât la alte modele din categoria sa. Însă pe de altă parte, are un obiectiv mic, probabil cel mai mic pentru mirrorlesss-uri. Deci la prima vedere a-mi putea spune că nu are obiectiv montat, dar un adevărat cunoscător va observa imediat diferența. Acest producător e cunoscut și pentru aparatele sale sport, care oferă o durabilitate îndelungată (sau fiabilitate crescută). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

În prima poze se poate observa blitz-un integrat care e poziționat în partea superioară și e unul de tip pop-up. Diferențe de finisaj ori preț nu veți găsi la modelele celelalte (pe alte culori).

De sus
De sus
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Senzorul său are rezoluție de 16.3MP și e unul de tip CMOS, iar obiectivul e unul de 40 mm. Deci după cum vă spuneam anterior, e îngust și performant. Pe lângă acel blitz integrat, puteți instala și un blitz extern ca și la modelele din seria Q. Pe partea de captare imagine are: sensibilitate ISO auto/manuală, efecte foto, balans alb, declanșare automată etc. Având în vedere că nu e un aparat cu memorie internă generoasă, e nevoie de un card de cel puțin 8GB și trebuie să știți că suportă doar carduri SD, SDHC și SDXC.

Pe partea de conectivitate are: ieșire HDMI, ieșire audio-video și USB pentru transferul datelor. Alte caracteristici care le consider importante și de aceea trebuie luate în considerare: filmare FullHD, ecran de 3 inci, autonomie de 500 de cadre, Auto HDR și stabilizator de imagine cu deplasare senzor. Obiectivul inclus se numește  Pentax DA 40mm f/2.8 XS și poate fi înlocuit cu altul deoarece obiectivele acestor aparate sunt interschimbabile.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: încape în buzunar fără a mai demonta obiectivul, poate captura imagini pline de detalii și unghiuri late, stabilizator de imagine avansat, autonomie de 500 de cadre și altele.

Minusuri: obiectivul nu e așa de performant ca altor modele concurente.

Concluzie

Acest Pentax K-01 e un mirrorless bun de la acest producător, însă are un senzor mai mare decât al modelelor concurente, o diafragmă mai mică și o autonomie pe măsură. Având în vedere prețul, există destule modele cu senzor de 10MP și cu un preț mai atractiv

Te-ar mai putea interesa