Panasonic SC-XH10EP-K

Dacă te interesează un sistem home cinema cu DVD Panasonic SC-XH10EP-K atunci trebuie să ştii că e unul dintre cele mai ieftin de pe piaţă remarcându-se prin posibiitatea decodării filmelor codate cu DivX, adică a *.avi-urilor şi mai poate reda mp3 şi poze. Fiind un aparat ieftin care are un preţ bun Vezi prețul special de azi » nu trebuie să vă aşteptaţi să poată reda *.mkv ori sunet dts ca modelele de peste 1000 roni, dar e bun şi acesta pentru cei care nu sunt cu pretenţii.

Poze

SC-XH10EP-K arată foarte bine şi ne demonstrează că Panasonic nu se pricepe doar la realizat plasme, ci şi la sisteme audio, iar dacă v-aţi luat un TV ieftin care are doar două difuzoare atunci vă recomand să vă luaţi un astfel de sistem surround deoarece sunetul va fi mai calitativ.

Aşa arată sistemul

Specificaţii tehnice

Panasonic SC-XH10EP-K e un sistem 5.1 cu o putere totală de 300W, dar până la umră nu contează cât e de tare sunetul, ci cât e de clar. Din păcate nu are HDMI, dar există alte porturi prin care se poate face conectarea la TV cum ar fi SCART. Legat de porturi are şi port audio digital optic care permite transmiterea semnalului la calitate maximă.

Păreri pro şi contra

Pro: are amplificator; consumul de curent nu e mare fiind de 50W şi asta se traduce într-un consum mic de curent; are multe tehologii pe partea de sunet printre care aş aminti Dolby Pro Logic 2 şi Dobly Digital; fiabilitatea e crescută datorită faptului că are o garanţie de 2 ani şi pentru aproximativ încă 89 lei beneficiaţi de o garanţie totală de 4 ani care vien la pachet cu service express (dacă se strică atunci e reparat şi înapoiat în 5 zile).
Contra: nu are HDMI; e doar HD; nu are suport mkv şi dts 2.0.

Concluzie

Acest model e mai mult o extensie a unui televizor fiind util dacă vreţi să aveţi un sunet superior 5.1 celui 2.0 care e dat de televizor. Nu costă mult şi nici nu e greu de folosit, însă îi lipsesc câteva faciităţi care le întâlnim la modelele preium cum ar fi lipsa suportului 1080p, a conexiunilor de reţea şi tehnologiei 3D. Faptul că nu redă mkv sau sunet dts nu e mare lucru deoarece majoritatea filmlor de pe internet sunt avi compresate cu DivX, iar playerul aparatului poate reda DivX fără probleme.

Te-ar mai putea interesa