Panasonic DMC-SZ1EP-K

Aparatul foto digital Panasonic DMC-SZ1EP-K se adresează celor care vor calitate, zoom optic puternic, imagini clare și dimensiuni reduse. Spun asta pentru că are un senzor de 16MP, 10x zoom optic, stabilizator de imagine Mega OIS și e un model compact. E unul dintre cele mai bune gadgeturi de luat în vacanță deoarece e mic, performant și nu e foarte scump. Dacă nu vi-l permiteți pe acesta, există alternative cu 14MP și stabilizator de imagine clasic. DMC-SZ1EP-K are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Senzorul său CCD e de 16.1 MP și e suficient de mare pentru a realiza fotografii pline de detalii și culori. Chiar dacă nu e un gadget ideal pentru filmat, poate realiza filmări la calitate 720p și cu sunet mono. Ar fi fost mai interesant dacă filma stereo, însă la aparate așa compacte nu putea avea pretenții la așa dotare.O astfel de filmare am postat jos dar și o mică prezentare (la sfârșitul articolului). Vă recomand un card de 4GB dacă vreți să realizați doar fotografii sau unul de 8GB în caz că vă doriți să și înregistrați.

Are un obiectiv cu zoom optic 10x, digital 4x iar distanța de focalizare minimă e 5 cm. Pe partea de control al fotografiei stă foarte bine și are: balans alb, presetări, efecte foto, declanșare automată și detectarea feței. Aceste funcții sunt cele tipice, deci nu vine cu funcții speciale. Bineînțeles, fiecare funcție are la rândul ei opțiuni. E dotat cu un ecran de 3 inci care e bine venit și spun asta pentru că puteți sorta mai ușor fotografiile.

Memoria internă nu e prea generoasă – 70MB, de aceea vă recomand un card de tip SD, însă dimensiunea cardului depinde de necesități și buget. Are următoarele porturi: USB 2.0 HS dar și ieșire AV. O ieșire HDMI era utilă, însă pentru că nu filmează 1080p, nu e chiar un dezavantaj. În cutie veți găsi: cablul de date USB, CD-ul cu software-ul necesar, cablul AV, cureaua de mână și adaptorul AC.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: senzor de 16MP, filmare 720p, ecran LCD generos, zoom inteligent 20x, multe presetări și stabilizator foarte bun de imagine.

Minusuri: filmează cu sunet mono și nu vine cu card.

Concluzie

Acest Panasonic DMC-SZ1EP e unul dintre multele aparate foto compacte de pe piață, de aceea aveți din ce alegere și puteți alegere și culoarea favorită (deoarece e disponibil în diverse culori).

Te-ar mai putea interesa