Panasonic DMC-FZ62

Panasonic DMC-FZ62 e un aparat foto digital foarte bun pentru începătorii cu mai multe pretenții. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar acest preț mi se pare pe merit deoarece are senzor MOS de 16MP, obiectiv capabil de un zoom optic de 24x, deoarece poate filma 1080p, dar și datorită altor motive.

Poze

Aparatul foto digital Panasonic DMC-FZ62 e un model nou care arată foarte bine și poate că unii care nu prea le au cu aparatele foto vor confunda aparatul cu unul DSLR. Obiectivul e foarte bun, iar ecranul LCD e și el mai mult decât decent. Rezultatul fotografierii/filmării poate fi vizionat pe acesta, iar dacă 3 inci vi se par puțini atunci aveți la dispoziție și un port HDMI pentru conectarea la un HDTV. 🙂

Din față
LCD-ul

Specificaţii tehnice

DMC-FZ62 are senzor MOS de 16,1 MP, iar obiectivul e unul capabil să mărească de 24 de ori în mod optic. Bateria ține destul de mult, mai exact undeva la 450 de cadre, iar acest lucru e unul normal pentru majoritatea camerelor compacte. Capabilitatea de a filma Full HD e un alt lucru de lăudat la acest model. Memoria internă e de doar 70 mega, dar nimeni nu se bazează pe ea, ci pe posibilitatea atașări unui card de maxim 32 de giga.

Păreri pro şi contra

Pro: are un preț corect; arată foarte bine; are incorporată tehnologie care te ajută să realizezi poze și filme la calitate superioară; pozele sunt salvate ca *.jpeg cu informații EXIF, iar clipurile ca *.mp4 ori avchd; bateria sa ține destul de mult… undeva la 400 de cadre dar depinde și de calitatea selectată (eu cred că 5/10MP sunt suficienți și astfel pozele nici nu vor ocupa prea mult spațiu pe card); vine cu mule porturi utile cum ar fi HDMIși USB+ A/V,
Contra: greutatea e de undeva la 500 de grame.

Concluzie

Dacă vrei un aparat care să nu fie prea greu de folosit atunci cred că acest model de DMC-FZ62 ar fi foarte bun pentru început. Din clipul de alături, care e un preview foarte bun, vă puteți face o părere mai avizată despre el, iar despre utilizarea sa se poate vedea că e foarte simplistă în comparație cu cea a unui DSLR.

Te-ar mai putea interesa