Panasonic DMC-FS40EP-K

Acest aparat foto digital Panasonic DMC-FS40EP-K e unul dintre noile modele compacte ale acestu producător care aduce câteva îmbunătățiri față de seria precedentă. Are un obiectiv F2.5 care e semnificativ mai luminos decât un F2.8, stabilizator de imagine Mega OIS dar și altele. Obiectivul e mai luminos cu 25% care vă ajută atunci când luminozitatea e scăzută și astfel evitați fotografiile blurate. Chiar dacă are un zoom optic de 5x, are zoom inteligent 10x, Acest tip de zoom se folosește de zoomul digital iar calitatea fotografiilor nu e chiar așa de afectată ca și la zoomul digital. Mega OIS e un tip nou de stabilizator de imagine și e util atunci când vă tremură mâna sau puneți pe cel mic să facă poze. DMC-FS40EP-K are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se observă că arată exact ca modelul cu 16MP și face parte din aceeași serie denumită Lumix. În partea din spate nu vom găsi nici o diferență de aspect.

Cam așa arată din față
Din spate

Specificații tehnice

Senzorul e unul de 14.1 MP care e mai mult decât suficient. Acesta împreună cu Mega OIS și cu obiectivul său, oferă imagini clare și plite de detalii. E genul de cameră care poate fi luată în excursie și care nu necesită o geantă specială deoarece încape în orice buzunar. E dotată cu n zoom optic 4x, zoom digital 5x și lentile foarte bune. Bineînțeles, pentru acest buget nu puteți avea prea multe pretenții (procesor de imagine avansat, senzor mare sau filmare 1080p).

Pe partea de control al fotografiei prezintă: funcție pentru detectare feței, declanșare automată, balans alb, presetări și diverse efecte foto. Vă recomand un card de 4GB SDHC deoarece are doar 70 Mb de memorie internă. Pe partea de conectivitate are ieșire AV și USB. Poate filma 720p cu sunet mono și în format Motion Jpeg, iar pentru a vă face o idee am pus un clip mai jos:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: modul iA e foarte util atunci când nu aveți timp pentru a face diverse setări, stabilizator de imagine decent, filmează 720p, zoom inteligent, e accesibilă și obiectivul F2.5

Minusuri: filmează cu sunet mono.

Concluzie

Acest aparat foto de la Panasonic e o alegere decentă în acest buget și spun asta datorită caracteristicilor speciale care le-am menționat în primul paragraf. Vine în diferite culori, deci veți găsi un model care să vă placă, iar alternative mai scumpe sau ieftine sunt suficiente. Jos am pus o mică prezentare a sa:

Te-ar mai putea interesa