Palit Daytona GeForce GTX 560 SE

Placa video Palit Daytona GeForce GTX 560 SE e una foarte reușită din punctul meu de vedere deoarece e accesibilă și vă puteți juca cam toate jocurile la detalii medii, chiar și detalii maxime pentru jocurile mai vechi. Având în vedere că e variantă pe 192 de biți, necesită o sursă de cel puțin 450W (cu cât mai mare cu atât mai bine). Consumul ei nu e la fel de mare ca și al modelului gata overclockat. Însă ea necesită alimentare suplimentară de la sursă (cablul adaptor 4 pini – 6 pini molex e inclus). Chiar dacă performanțele ei nu sunt prea grozave, vine cu tehnologii destul de interesante cu am fi Nvidia 3D Vision sau SLI (multi-GPU). Dacă doriți mai multă performanță, fie optați pentru un model Titanium (Ti) și OC. Însă această placă are un preț bun Vezi prețul special de azi » care mi se pare foarte atractiv.

Poze

Placa
Cutia

Specificații tehnice

Face parte din seria GTX 500 și deci nu are un slot mai nou ci același PCI Express 2.0 x16. Procesorul are o frecvență de 736 MHz care reflectă performanțele plăcii video. Memoria sa de 1 GB are un BUS de 192 biți și o frecvență de 957 MHz (*4). Alte caracteristici care s-ar putea să vă intereseze ar fi: suportul DirectX 11, suport OpenGL 5.0 și tehnologiile NVIDIA (CUDA, PureVideo HD, SLI, 3D Vision și PhyX). Deci dacă vreți să jucați jocuri cu imagine 3D, aveți nevoie doar de ochelari special și nu și de monitor.

La capitolul porturi vine cu DVI, HDMI și VGA, adică cu cele mai uzuale porturi și care vă permit să vizionați filme la calitate mare sau mică. Sistemul de răcire e eficient chiar dacă are un design cu un singur cooler. Jocurile ce pot fi jucate pe acesta e destul de lungă însă performanțele de gaming depind și de restul configurației. Dar și dacă aveți Core i7/i5, SSD și 8GB de RAM tot nu puteți juca un Metro 2033 la rezoluție Full HD. Eu v-o recomand pentru gaming HD+ și deci să nu aveți prea multe pretenții din partea ei.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e compactă și deci instalarea ei nu va fi o problemă, preț acceptabil dacă e să luăm în considerare performanțele și temperaturile sunt decente.

Minusuri: putea fi mai performantă.

Concluzie

Acest GTX 560 SE e o recomandare în acest buget pentru gamerii ocazionali și pentru cei care vor să-și upgradeze un sistem mai vechi.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Palit Daytona GeForce GTX 560 SE”

  1. cum se comporta placa in crysis 2 la rezolutie 1920x1080p la setari maxime te rog zimi si mie daca ai incercat placa as dorii sa o iau si eu tot de la emag insa acum am un gt 440 asus si nu stiu daca se merita cu adevarat

  2. Placa are racirea insuficienta – ajunge in 76C lejer vara. Ca performanta se comporta ca un Radeon 7770 dar consuma cu 100W mai mult. Este destul de performanta la 500 ron, dar exista alternative cu putin mai scumpe dar mai bune calitativ.

Comentariile sunt închise.