PadFone Station Asus A66-1A057WWE

După cum bine știți Asus a promis de ceva vreme un telefon și o tabletă care pot funcționa împreună. Însă, au tot amânat lansarea sa pe diverse motive. E un gadget de tip hibrid, adică e o combinație între telefon şi tabletă numită PadFone Station Asus A66-1A057WWE sau pe scurt Asus Padfone. Sunt curios dacă va fi pus la dispoziției doar telefonul deoarece poate mulți nu-și doresc tableta. Defapt acea nu e o tabletă și mai degrabă un tablet Station deoarece se folosește de componentele hardware ale telefonului. De aceea prețul mi se pare cam piperat având în vedere că mai trebuie să vă luați și o tastatura pentru a deveni un laptop. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Se poate observa că design-ul e mai reușit decât cel inițial (a împrumutat câteva caracteristici de la laptopurile Zenbook), acel stylus poate fi folosit pentru preluarea convorbirilor deoarece se folosește de tehnologia bluetooth. Ideea acestor producători e foarte bună însă e primul model de genul, de aceea bateria telefonului nu e chiar așa de grozavă iar camera foto nu poate fi comparată cu cea a altor smartphone-uri. Odată cel conectați la tabletă, cele 16 ore de funcționare se măresc la 63 de ore. Deci au fost concepute să funcționeze împreună iar când trebuie să plecați undeva, telefonul e varianta mai portabilă și care vă poate fi de folos.

Poze

Telefonul și Tablet Station-ul
Telefonul văzut din spate – design Zenbook

Specificații tehnice

Procesorul telefonului e unul Dual Core însă e vorba de un Snapdragon S4 de 1.5 GHz. Alături de acesta are și chipset grafic Adreno 225 care poate reda fără probleme orice joc. Ecranul stației e de 10.1 inci fiind unul generos și are o rezoluție de 1280 cu 800 pixeli. Telefonul vine cu un ecran Super AMOLED de 4.3 inci, iar densitatea pixelilor e foarte bună datorită rezoluției de 960 cu 540 pixeli. Pe partea de memorie are o un spațiu de 16GB și o memorie RAM de 1GB.

Testul dotărilor sunt după cum urmează: card reader, un difuzor, cameră web VGA (stația are de 1.3 MP), cameră e 8MP, tehnologie audio SonicMaster iar porturile sunt cele obișnuite (microUSB, microHDMI și jack audio). Tehnologiile wireless sunt Wi-Fi, bluetooth și 3G. Bateriile din aceste gadgeturi sunt una de 1520 mAh și una de 6600 mAh. Cât despre greutate, chiar dacă telefonul are numai 129 de grame, stația depășește 700 de grame. Oricum sunt mai ușoare decât un netbook, dar nu și când folosiți tastatura.

PadFone Station Asus A66 vine cu toți senzorii necesari iar când scoateți sau introduceți telefonul în stație, aceasta va vibra. Cu siguranță o să primească un upgrade la Android 4.1 Jelly Bean, dar și Ice Cream Sandwich e foarte reușit. Dacă vă gândiți la o alternativă trebuie să vă gândiți că acesta e e și o tabletă 3G.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: Android 4.0, îmi place interfața, design elegant, stylusul poate fi folosit ca și handsfree, procesor performant cu Adreno 225, husă inclusă, telefonul are ecran qHD AMOLED, ambele vine cu protecție Gorilla Glass etc.

Minusuri: greutatea.

Concluzie

Chiar dacă Asus A66-1A057WWE are un preț cam mare, tot e mai mic decât dacă ați lua un smartphone și o tabletă separat. Sunt curios dacă vor vedea și alte culori sau poate telefonul separat, dar având în vedere autonomia telefonului, nu cred că ar avea rost să-l luați fără Padfone Station. Recomandarea mea e să le luați împreună deoarece „tableta”, poate încărca bateria telefonului deoarece are o baterie proprie mult mai mare.

6 comentarii la „PadFone Station Asus A66-1A057WWE”

  1. Cred ca este geniala ideea….. nu mai ai nevoie de tel si de pad… 2 in 1…. depinde si de sistemul de operare care il va folosi.

  2. citez „Mai multe informatii…vor fi disponibile cand va fi prezentata la salonul Computex 2011″… ati spus „2011” fratilor si eu scriu astazi 30.03.”2012″ si nu vad nicio actualizare informatie aici cu privire la pret Deci?
    Si mai scimbati naibii scriptul asta la pagina cu atatea restrictii incat nu pot schimba de pe un rand pe altul in commentul meu sa pot modifica/corecta pt ca sunteti voi incompetenti sau pur si simplu fricosi sa nu va fure naiba, cineva prin Copy-Paste vreo informatie de pe site de la voi. Sau nu verifica nimeni ce articole pun colegii dumneavoastra pe site sa buna functionare a site-ului.

    Atunci la ce mai e buna aceasta tableta daca nu o poti folosi pt internet ca nu are 3G

Lasă un comentariu