Olympus SP-820UZ

Olympus SP-820UZ e un aparat nou care vine pe silver și black, și e mai capabil de cât modelul SP-620UZ. Performanța acestui model vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar prin performanță mă refer la senzorul CMOS de 14MP, zoom-ul optic de 40x, posibilitatea de a filma Full HD, ecranul mare de 3 inci și altele. Deci, analizând caracteristicile de mai sus se poate spune că e un aparat foarte bun chiar și pentru profesioniștii care în momentul de față nu dispun de prea mulți bani.

Poze

Alături sunt două poze cu modelul negru. Se poate vedea că pare a fi mare și nu tocmai compact. Așa e… deoarece are o greutate de aproape jumate de kilogram. Din imaginea a doua se poate vedea că ecranul e unul mare și trebuie spus că e de 3 inci. Nu cunosc vreun aparat digital care să aibă un ecran mai mare.

Din față
Ecranul

Specificaţii tehnice

Olympus SP-820UZ are senzor CMOS ca la camerele video și poate fi folosit cu succes și pe post de cameră video deoarece poate înregistra video la calitate 1080. Rezultatul fotografierii ori filmării poate fi urmărit pe ecranul de 3 inci din dotare ori pe un televizor care să aibă HDMI. Pozele sunt salvate ca *.jpeg, iar filmările sunt salvate ca motion jpeg.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine și e disponibil la alegere pe două culori; bateriile țin mult și poate fi alimentat chiar și cu baterii AA ceea ce vă scutește de timpul pierdut cu încărcarea acumulatorilor; prețul nu mi se pare deloc mare; vine cu porturi utile cum ar fi HDMI sau USB; vine cu multiple efecte foto și presetări; dispune de facilitatea de a detecta fața, deci de caracteristica detectare a feței; vine cu două cadouri (car și geantă), iar disponibilitatea lor o puteți verifica aici.
Contra: poate că greutatea sa e una cam mare pentru dvs.

Concluzie

Acest Olympus e un model foarte bun care tinde spre un DSLR și astfel putând fi considerat ca fiind un model mai ieftin de DSLR. În momentul de față nu e prezent vreun review video, dar am postat un preview la calitatea filmării. Eu zic că se descurcă destul de bine și că ar putea înlocui chiar și o cameră video.

Te-ar mai putea interesa