Olympus PEN E-P1

Aparatul foto Mirrorless Olympus PEN E-P1 silver 1442 e un nou model de DSLR de la Olympus care are un design clasic sau retro (multă lume îl va aprecia şi achiziţona datorită designului şi mai apoi pentru ce ştie să facă). Eu recomand această cameră datorită performanţelor sale, posibilităţii de a film HD şi senzorului de 12 megapixeli. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi zic că nu e mare punând în balanţă performanţele.

Poze

Din faţă
Obiectivul

Specificaţii tehnice

Olympus PEN E-P1 silver 1442 e o cameră foarte performantă deoarece are un senzor MOS de 12 megapixeli şi focalizare în 11 puncte. Pozele sunt salvate în format jpeg sau raw pe carduri SDHC de maxim 4 giga. Rezultatul fotografierii poate fi admirat pe un televizor nou deoarece camera are port HDMI şi USB (pentru conectarea la PC). Bănuiesc că Mirrorless-ul poate fi conectat la calculatoare cu Suport Windows şi Mac. Mai mult ca sigur că pe Linux va funcţiona cu numeroase ajustări. Rezultatele fotografierii sau filmării (aparatul poate filma HD) pot fi urmărite şi pe ecranul de 3 inci, iar despre aparat trebuie să ştiţi că are puţin peste 300 de grame şi că are un acumulator Litiu Ion.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, poate filma 720p, iar senzorul e de peste 10 megapixeli. (Nu ştiu cât de folositor e faptul că poate filma HD din moment ce multă lume îl va folosi ca aparat foto dar cred că e bună şi această funcţie).
Contra: suportă doar un tip de card, iar capacitatea lui maximă e de 4 giga.

Preţuri (cel mai mic preţ)

1499 lei e un preţ pe măsura capabilităţilor acestui Mirrorless şi nu cred că are un preţ mai bun în altă parte, adică la un alt magazin online. În opinia mea preţul e foarte bun, dar probbal că se vor ivi şi câteva resigilate în perioada următoare şi astfel va fi disponibil şi mai ieftin. Nu am mai scris despre aparate asemănătoare de la Olympus şi deci nu prea pot recomanda o alternativă. Ceva asemănător ar fi E-PM1, fiind și mult mai performant. Adevărul e că la acest preţ nici nu prea mai găseşti DSLR-uri şi de aceea multă lume nici nu consideră acest aparat ca fiind un DSLR.

Concluzie

Sunt sigur că acest aparat va fi apreciat de veterani cât şi de novici în domeniul fotografierii deoarece are un aspect retro şi e performant. Singurul neajuns ar fi faptul că suportă doar un fel de carduri şi capacitatea lor poate fi de maxim 4 giga. Am atașat un clip pentru a vă face mai bine o părere despre cum arată aparatul în realitate.

Te-ar mai putea interesa