Olympus E-PM1

Acest aparat foto Mirrorless Olympus E-PM1 Black cu Kit EZ-M1415 Black vine cu același senzor întâlnit și pe modelul E-P3. Lansarea modelului a fost însoțită și de lansarea lui E-PL3. Mai precis are un senzor Live MOS de 12 MP. Corpul aparatului poate fi comparat de exemplu cu un iPhone 4 (pe lungime). Chiar dacă acest model nu vine cu un blitz integrat, utilizatorul are posibilitatea de a monta unul extern. Chiar dacă are un ecran generos de 3 inci, acesta nu e unul tactil dar oferă multe setări pe un singur ecran motiv pentru care nu ar fi multe submeniuri și puteți selecta cu ușurință diverse setări (contrast, sharpness, saturație etc.). Cu acesta puteți chiar să realizați fotografii 3D și poate vă mirați cum de se poate face aceasta fără a avea doi senzori. Ei bine, la selectarea modului 3D aparatul nu realizează o singură poză deodată ci două pe care apoi le suprapune. Cu acesta puteți să economisiți și ceva băni deoarece are un kit inclus la un preț special dar și pentru că filmează 1080i la 60fps. Deci dacă v-ați gândit să luați și o cameră video, puteți să vă luați gândul de la ea deoarece și acest Mirrorless își face bine treaba. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Mai precis aici e vorba despre un senzor de 12.3 MP de tip Live MOS cu procesor de imagine numit TruePic VI. Poate capta 4 cadre pe secundă și are o sensibilitate ISO de 200-12800. Pentru a economisi ceva spațiu puteți filma și la calitate HD la 60 fps fie în format AVCHD (până la 4 giga) fie avi motion jpeg (până la 2 giga). Pentru extinderea memoriei puteți opta pentru un card SD. Obiectivul vine cu diverse moduri de focalizare dar se poate opta și pentru cel manual și are un sistem de montare numit Micro Four Thirds.

Pe partea de captare imagine are balans alb, expunere +/- 3 EV, declanșare automată la 12-2 secunde și fotografiere continuă. Aparatul în sine cântărește doar 217 grame fiind din metal, iar împreună cu obiectul undeva la 265 grame. Autonomia bateriei Li-Ion e de 330 cadre. Ca și caracteristici speciale Olympus E-PM1 are: filtru pentru eliminare praf, microfon stereo, tehnologie pentru ajustarea umbrelor dar și altele.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: calitate e la fel de bună ca și la modelul E-P3, cel mai portabil model din seria PEN.

MInusuri: meniu destul de complicat și nu are blitz integrat.

Concluzie

Acest Mirrorless Olympus E-PM1 e un model ideal pentru studenți, fotografi care au un buget redus și pentru cei pasionați bineînțeles. Deci e o soluție compactă la un preț accesibil și la calitate DSLR. Cele 3 modele PEN E:

Te-ar mai putea interesa