Olympus E-PL5

Olympus E-PL5 e un aparat foto mirrorless nou și care poate înlocui fără probleme modelele anterioare. Vine în diverse culori și variante. Diferențele mai mari se observă la tipul obiectivului care influențează prețul. Din modele oferite, vă recomand cele cu două obiective incluse (unul mai mic și altul mai mare), deoarece prețul nu e cu mult mai mare decât al celui cu un singur obiectiv. Bineînțeles, obiectivele sunt interschimbabile și din păcate corpul nu poate fi achiziționat separat ci doar cu obiectiv. Având în vedere că acele obiective sunt destul de bune, nu cred că e cazul să vă îndreptați atenția către o alternativă. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Oricum corpul nu poate fi folosit fără obiectiv, iar pentru a vă face o idee am pus atât un clip cât și pozele de jos.

Cam așa arată
Cam așa arată
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Senzorul și unele caracteristici diferă în funcție de obiectivul ales care vine împreună cu aparatul foto. Pe partea de captare a imaginii vine cu: expunere +/- 3 EV, viteză de 8 cadre/secundă, sensibilitate auto/manual 200 – 25600, efecte foto, declanșare automată și fotografiere continuă. Fișierele foto ori video se salvează pe cardul de memorie SD, SDHC ori SDXC. Ca și porturi are USB, ieșire AV și ieșire HDMI de tip micro. Ecranul său e unul generos de 3 inci cu interfață prietenoasă și e unul tactil+rabatabil. Deci puteți înclina ecranul pentru a obține cele mai bune rezultate chiar dacă țineți aparatul într-o poziție incomodă.

Bineînțeles are o baterie proprie reîncărcabilă, stabilizator de imagine cu deplasarea senzorului, Live View, procesor TruePic VI dar și alte caracteristici speciale. Poate fi folosit și pentru a filma diverse evenimente la ce calitate video doriți:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: design elegant și compact, LCD tactil rabatabil, ieșire HDMI, robust, aveți de ales între multe modele, blitz-ul incorporat poate fi detașat și montat unul extern.

Minusuri: destul de scump.

Concluzie

Acest Olympus E-PL5 e o alegere bună dacă nu aveți nevoie de un DSLR deoarece e prea mare și sunteți în căutarea unei soluții compacte dar performante. Din partea mea, puteți opta pentru care model doriți în special dacă vă considerați un amator, însă pentru un profesionist, recomand ace model cu obiectiv mare. În clipul de jos se poate observa un model similar, care e conținutul și o parte din caracteristicile sale:

Te-ar mai putea interesa