Olympus E-P3 DZK

Acest aparat foto Mirrorless Olympus E-P3 Body Black vine în diferite variante ca E-PM1 şi aici fac referire la faptul că are diferite obiective, variantele cu terminaţia DZK au în pachet incluse două obiective. Deci preţurile vor fi oarecum diferite în funcţie de obicetivul/obiectivele alese (Kit EZ-M1415, Kit EZ-M1442 II R + EZ-M4015 R, Kit EZ-M1442 II R, Kit EW-M1728) dar şi de culoare (Silver, White, Black). Mai există posibilitatea achiziţionării DSLRului fără obiectiv la un preţ ceva mai mic, iar pe urmă să alegeţi ce obiectiv doriţi în funcţie de buget. Alternative la acesta sunt modelele Olympus E-PM1 şi Olympus E-PL3. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Spre deosebire de E-P1 şi E-P2, acest Olympus PEN E-P3 DZK vine cu câteva modificări. Una din acestea ar fi ecran LCD care e unul tactil. Acesta vine chiar şi cu un blitz de tip pop-up care nu-l găsim pe modelul E-P2. Pentru a concura cu modelele Panasonic, acest E-P3 dă posibilitate utilizatorului de a filma 1080i AVCHD. Senzorul e unul nou de 12.3 MP model Live MOS iar procesorul de imagine e unul Dual-Core numit True Pic VI.

Poze

Din faţă
LCD-ul

Specificaţii tehnice

Corpul aparatului foto e metalic, iar sistemul de montare al obiectivului e unul de tip Micro Four Thirds. Senzorul de imagine e unul de 4/3 inci de tip Senzor Live MOS cu o rezoluţie optimă de 12.3 MP şi maximă de 13.1 MP. Are un filtru pentru eliminarea prafului de Supersonic Wave Filter (auto-curăţare), IR hibrid şi LPF fix. Pe partea de optică are sensibilitate ISO 200-12.800, stabilizator de imagine şi focalizare cu sistem AF pentru detectarea contrastului. Fişierele foto pot fi salvate în format jpeg la rezoluţii de până la 4032 cu 3024 pixeli. Acesta are posibilitatea de a filma la calitate Full HD fie AVCHD fie avi motion jpeg cu sunet stereo (E-P3 e dotat şi cu un difuzor). După salvarea acestora, există posibilitatea editării acestora prin adăugarea de efecte, redimensionări etc.

Pe partea de conectivitate are HDMI tip C, USB 2.0 HS, ieşire combinată USB şi V, NTSC sau PAL, compatibil Card Eye-Fi şi bluetooth. Nu vine cu memorie internă, dar acesta acceptă carduri de tip SD, SDHC şi SDXC. Foloseşte un acumulator propriu Li-Ion cu o autonomie decentă (330 de cadre). Ecranul tactil e unul de 3 inci de tip OLED care uşurează folosirea meniului prin selectarea mai rapidă a modurilor. Corpul DSLRului cântăreşte undeva la 320 de grame iar împreună cu obiectivul său, undeva la 370 de grame.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: are cel mai rapid sistem de focalizare din lume, calitate foto excepţională, calitate video îmbunătăţită,  un design mai reuşit, meniu mai uşor de utilizat, fotografiere rapiă şi cel mai reuşit PEN de până acum.

Minusuri: zgomot discutabil la expuneri lungi, meniul nu poate fi setat în română, ecranul tactil vine cu puţine puncte motiv pentru care sunt greu de accesat anumite butoane virtuale (în special că sunt şi mici).

Concluzie

Acest DSLR Olympus E-P3 DZK se adresează amatorilor avansaţi, studenţilor, fotografilor cu bugete reduse sau profesioniştilor care au nevoie de o soluţie compactă. Cele 3 modele PEN E:

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Olympus E-P3 DZK”

  1. Ecranul senzitiv e cea mai mare prostie sau inventie in domeniul foto. Poate la telefoane e cool dar la camere pe mine ma calca pe nervi.

Comentariile sunt închise.