OCZ Vertex 3 Series

În cazul în care te interesează să-ți accelerezi sarcinile de zi cu zi de pe laptop ori desktop atunci îți recomand un Solid-State Drive (SSD) OCZ Vertex 3, 2.5″. Deoarece are o grosime de 2,5 inci o să-l puteți instala într-un notebook sau desktop PC și dacă 60GB (atât are modelul SATA VTX3-25SAT3-60G care e cel mai ieftin) vi se pare puțin atunci există modele de 90GB, 120GB (SATA VTX3-25SAT3-120G) și 240GB. Nu costă deloc mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și acesta e valabil pentru varianta de 60.

Poze

Se poate vedea că nu arată cu mult diferit față de Agility 3 Series și în preview-ul de la final sunt chiar și niște teste cu modelul de 120. În acel clip se poate vedea și componența pachetului, însă trebuie reținut că pachetul diferă de la variantele mai ieftine la cele mai scumpe.

Cutia
Componenta

Specificaţii tehnice

Acest OCZ Vertex 3 Series mi se pare foarte bun deoarece varianta cea ma ieftină are suport SATA 3 și poate scrie cu 480 mega. Asta în condițiile în care viteza SATA III e de 600. Normal că are o greutate redusă de sub 80 grame și având o garanție de 3 ani cred că sunteți asigurat de eventuale neplăceri. Foarte tare e suportul Raid în cazul în care capacitatea lui vi se pare mică și vreți să i-o măriți adăugând încă SSD cu suport Raid.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul e unul pe buzunarul oricui; performanțele pe hârtie sunt foarte bune; producătorul spune că poate funcționa două milioane de ore, iar garanția e de trei ani; brandul care produce acest SSD – OCZ – e unul renumit în lumea acestor componente.
Contra: capacitatea probabil că pare mică la prima vedere, însă dacă aveți mai mulți bani atunci puteți alege un model cu 240 giga.

Concluzie

Fără discuție, când am să-mi iau un nou SSD am să aleg OCZ deoarece atât viteza de citire cât și cea de scriere sunt foarte ok față de alte modele. Pentru a vă face o părere despre Vertex 3 vă recomand acest clip. În rest, nu pot spune decât că recomand aceste componente deoarece vor face laptopul ori calculatorul mai rapide, vor consuma mai puțin curent decât un hdd și sunt silențioase deoarece nu au părți în mișcare.

Te-ar mai putea interesa