OCZ PTL1-25SAT3-128G

Un astfel de SSD OCZ PTL1-25SAT3-128G (128GB) cu interfață SATA 3 din seria Petrol vă poate fi de folos atunci când nu mai știți ce upgrade ați mai putea face laptopului sau desktopului. E compatibil cu ambele deoarece dimensiunea sa e de numai 2.5 inci, care e exact cât un hard disk de laptop. Mai precis aplicațiile vor porni destul de rapid, poate chiar instantaneu. Chiar dacă nu are o capacitate de stocare mare (128GB) e suficient pentru a instala aplicațiile utile (inclusiv jocuri). Restul fișierelor (filme, kituri și muzica) le puteți stoca pe un hdd normal sau unul extern. Dar dacă aveți mai mulți bani, puteți opta pentru unul mai mare, sau din contră, optați pentru un PTL1-25SAT3-64G. Dacă aveți nevoie de un Solid State Drive ca acesta, atunci vă informez că acest OCZ are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cutia
Ce conține pachetul

Specificaţii tehnice

După cum și precizat anterior, are un spațiu de stocare generos iar la un așa preț nu prea puteți avea pretenții. Ceea ce contează e că-și face bine treaba datorită unor caracteristici tehnice excepționale: interfață SATA 3, rata de transfer la citire de 380 MB/s și la scriere de 180 MB/s. Deci la scriere nu e chiar așa de rapid. Caracteristicile sale speciale ar fi: suport Raid, rezistent la șocuri și temperaturi scăzute/ridicate, suport SMART, suport TRIM, optimizare Boot Time Reduction, encripție AES/automată etc.

Există variante (dar nu de la acest producător) care au bundle kit inclus, însă eu îl consider inutil deoarece e rezistent la șocuri și deci nu trebuie neaparat fixat. Deci rolul acelui kit e de a fixa SSD-ul în locul în care doriți să-l puneți, în special că e de cu 1 inci mai mic decât un HDD normal.

[youtube Zxv1LTbjNDA]

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: toate caracteristicile unui SSD (ușor, rezistent, destul de rapid și viteză de acces foarte mică, adică foarte bună), vine de la un producător cu experiență în domeniu, motiv pentru care prezintă și unele tehnologii interesante.

Minusuri: nu e chiar accesibil pentru oricine, de aceea există și varianta mai mică de 64GB.

Concluzie

Acest Solid State Drive OCZ PTL1-25SAT3 dar și oricare altul, poate fi considerat ca fiind upgrade-ul ideal pentru desktop sau laptop. Jos am pus un mic review a unui SSD similar:

Te-ar mai putea interesa