OCZ Octane 64GB

Dacă vrei să-ți tunezi laptopul ori desktop PC-ul ai nevoie de un SSD cum ar fi acest Solid State Drive OCZ Octane, 64GB, SATA II. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și în opinia mea nu e deloc mare. Din câte am văzut e unul dintre cele mia ieftine SSD-uri de pe piață și având o capacitate de 64 de giga asta îl face foarte vândut. Beneficiază de aceeași garanție de 3 ani care e caracteristică componentelor PC și asta îi ridică fiabilitatea.

Poze

Așa arată acest Octane, iar modelul pe Sata3 e de culoare portocalie, mi exact hârtia aceea e portocalie. Modelul de față, adică cel pe Sata2 e unul foarte bun și are o greutate de 80 grame care vă va face mai ușor laptopul. Poate fi montat în notebook-uri sau laptopuri deoarece are o grosime mică de 2,5 inci.

Cutia

Specificaţii tehnice

OCZ Octane are o capacitate de 64 de giga și e un SSD destul de nou. Se remarcă prin diferite caracteristici ale sale cum ar fi rata de transfer maximă de 300 mega și faptul că nu e gros și din această cauză poate fi ușor montat într-un laptop. Nu are suport pentru SATA3, însă majoritatea laptopurilor și desktopurilor nu au suport pentru această interfață fiind una destul de nouă.

Păreri pro şi contra

Pro: poate fi instalat rapid; citește cu maxim 180 mega pe secundă; are o garanție îndelungată și e garantat la 1,25 milioane de euro; e rezistent la șocuri și din această cauză ar fi ideal pentru un notebook; capacitatea este una mare de 64 de giga; vitezele sunt destul de bune pentru cât costă dar la prețuri duble există câteva modele ceva mai capabile.
Contra: scrierea se realizează la 90 mega și nu are SATA III. Faptul că nu are suport Serial ATA 3 nu prea contează deoarece majoritatea laptopurilor nu au așa ceva.

Concluzie

E o componentă de acest gen foarte ieftină și nu cred că o să găsești ceva asemănător la acești bani. Eu recomand în general achiziția de SSD-uri deoarece fac laptopul mai rapid. Trebuie știut că la scriere viteza e asemănătoare cu cea a unui hard, însă la citire se vede adevărata putere a unui Solid State. Acest model e unul foarte rezistent la șocuri, frig sau căldură și de aceea vă puteți relaxa dacă scăpați laptopul pe jos.

Te-ar mai putea interesa