Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

OCZ NOC-MSATA-120G

OCZ Nocti sau OCZ NOC-MSATA-120G e un model de 120 giga care poate fi montat într-un calculator desktop iru într-un laptop (cum se poate vedea la final). Prețul său nu este deloc mare deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi și pentru acești bani primim un SSD minuscul cu o capacitate impresionantă de 120 GB. E un model mSATA Nocti Series, iar instalarea sa e diferită față de cea a altor SSD-uri, dar nu cu mult.

Poze

E un model foarte mic, iar acest lucru nu se vede din pozele de alături, ci din detaliile tehnice (are o lungime de 5 centimetri și o greutate de 6 grame 😉 ). Această componentă o să vă facă laptopul foarte ușor deoarece alte modele de Solid State Drive au 80-100 grame. Referitor la durabilitatea sa nu ar trebui să vă faceți prea multe griji deoarece are garantate două milioane de ore de funcționare.

Cutia

Conținutul

Specificaţii tehnice

NOC-MSATA-120G e un model foarte bun care nu vine cu nimic la pachet, dar s-ar putea să apară ceva modele premium cu mai multe chestii în cutie. Interfața e SATA 2, iar scrierea se realizează cu o viteză de undeva la 260 MB/s. Capacitatea de 120 de giga e una mare și de aceea cred că o să puteți chiar înlocui hardul cu acest SSD, dacă vă convine acest lucru.

Păreri pro şi contra

Pro: e mic și are o greutate infirmă; performațele sunt foarte bun, fiind superioare oricărui model de HDD; prețul nu e deloc mare, dar trebuie ținut cont și de faptul că nu e un SSD oarecare și nu vine cu o carcasă ca alte modele, iar montarea se face puțin diferit; garanția e de 3 ani și asta e un lucru caracteristic componentelor de top.
Contra: era interesant dacă era pe SATA3.

Concluzie

Acest model e doar pentru pasionați, adică pentru acele persoane care vor să stoarcă tot dintr-un laptop… în materie de performanță. Alături e un clip cu un Thinkpad Edge E520 care are acest cip integrat. Utilizarea a acestei componente nu e complicată, iar dacă nu vă descurcați atunci cred că o să găsiți destule tutoriale de instalare pe web ori pe YouTube.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu