OCZ NOC-MSATA-120G

OCZ Nocti sau OCZ NOC-MSATA-120G e un model de 120 giga care poate fi montat într-un calculator desktop iru într-un laptop (cum se poate vedea la final). Prețul său nu este deloc mare deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și pentru acești bani primim un SSD minuscul cu o capacitate impresionantă de 120 GB. E un model mSATA Nocti Series, iar instalarea sa e diferită față de cea a altor SSD-uri, dar nu cu mult.

Poze

E un model foarte mic, iar acest lucru nu se vede din pozele de alături, ci din detaliile tehnice (are o lungime de 5 centimetri și o greutate de 6 grame 😉 ). Această componentă o să vă facă laptopul foarte ușor deoarece alte modele de Solid State Drive au 80-100 grame. Referitor la durabilitatea sa nu ar trebui să vă faceți prea multe griji deoarece are garantate două milioane de ore de funcționare.

Cutia
Conținutul

Specificaţii tehnice

NOC-MSATA-120G e un model foarte bun care nu vine cu nimic la pachet, dar s-ar putea să apară ceva modele premium cu mai multe chestii în cutie. Interfața e SATA 2, iar scrierea se realizează cu o viteză de undeva la 260 MB/s. Capacitatea de 120 de giga e una mare și de aceea cred că o să puteți chiar înlocui hardul cu acest SSD, dacă vă convine acest lucru.

Păreri pro şi contra

Pro: e mic și are o greutate infirmă; performațele sunt foarte bun, fiind superioare oricărui model de HDD; prețul nu e deloc mare, dar trebuie ținut cont și de faptul că nu e un SSD oarecare și nu vine cu o carcasă ca alte modele, iar montarea se face puțin diferit; garanția e de 3 ani și asta e un lucru caracteristic componentelor de top.
Contra: era interesant dacă era pe SATA3.

Concluzie

Acest model e doar pentru pasionați, adică pentru acele persoane care vor să stoarcă tot dintr-un laptop… în materie de performanță. Alături e un clip cu un Thinkpad Edge E520 care are acest cip integrat. Utilizarea a acestei componente nu e complicată, iar dacă nu vă descurcați atunci cred că o să găsiți destule tutoriale de instalare pe web ori pe YouTube.

Te-ar mai putea interesa