OCZ Agility 4 Series

OCZ Agility 4 Series e un Solid State Drive foarte bun fiind un model al anului 2012. Vine în mai multe variante de capacitate și de aceea are un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e un preț de plecare pentru varianta de 64 de GB. Astfel, cea de 256GB are un preț triplu, ar cea de 512 are un preț de 6 ori mai mare.

Poze

Din prima poză se poate vedea cutia sa, dar ce trebuie menționat e faptul că în funcție de preț și ambalajul diferă deoarece variantele ieftine sunt ambalate în plastic transparent. De asemenea variantele mai scumpe s-ar putea să aibă și un pachet ceva mai bogat, dar nu știu dacă pachetul contează sau SSD-ul.

Cutia
Componenta

Specificaţii tehnice

OCZ Agility 4 Series este o componentă care nu ar trebui să lipsească de la nimeni din desktop ori laptop deoarece îi va accelera simțitor sarcinile. Alături se poate vedea cât de repede pornește Windows-ul și trebuie să spun că eu deși am un laptop de ultimă generație (fără SSD) Windows-ul și programele (Chrome) nu pornesc așa de repede, trebuind să mai aștept aproximativ un minut.

Aceste performanțe sunt datorate faptului că se poate monta pe Serial ATA 3. Rata de transfer SATA3 e de 600 mega și astfel se explică timpul mic de răspuns.

Păreri pro şi contra

Pro: se poate monta în laptop ori desktop PC; vine în mai multe variante de configurare; garanția standard e de 3 ani, iar producătorul zice că poate funcționa două milioane de ore… precum toate componentele de acest gen; viteza de citire e de undeva la 400/420 de mega și asta e aceeași la fiecare model, mai puțin la cel de 64GB care are doar 300MB; e disponibil în mai multe variante, cel mai scump fiind și cel mai performant.
Contra: nimic.

Concluzie

Acest model de Solid State Drive e unul foarte bun, dar ce ar trebui neaparat precizat e faptul că și parametrii variază în funcție de preț. Astfel, cel mai ieftin model are o viteză de scriere de 200 mega, iar cel de 256 are o viteză de 410. Din clipul de alături vă puteți face o oarecare părere despre cum arată și ce poate.

Te-ar mai putea interesa