North Cross ES550 HD FE

Dacă vă aflaţi în căutarea unui sistem de navigaţie nou şi bun, recomandarea mea ar fi acest Personal Navigation Device North Cross ES550 HD FE Full Europe (dar are inclusă şi harta României) deoarece are software foarte bun, un ecran generos şi o rezoluţie foarte mare de 800 cu 480 pixeli care vă oferă o oarecare claritate a traseului. Deci dacă vă gândiţi să plecaţi în vizită la neamurilor de peste hotare sau poate într-o excursie cu maşina atunci vă trebuie neaparat un GPS bun în special dacă nu aveţi experienţă. Alternative care are specificaţii similare sunt modelele ES500 E II FE Full Europe și ES400 E FE de la acelaşi producător care la fel ca şi acesta are harta Europei instalată. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Aşa arată
Ce conţine pachetul

Specificaţii tehnice

Acesta este un PND adică prescurtarea de la Personal Navigation Device adică pe româneşte sistem de navigaţie sau GPS. Are un design ultra-subţire de 12 mm şi un ecran tactil de 5 inci pentru ca utilizarea sa să fie una mai uşoară şi în acelaşi timp eficientă. Ecranul tactil de tip LCD TFT va răspunde instanataneu la comenzile utilizatorului şi datorită procesorului Centrality Atlas V care oferă o performanţă de 533 MHz.

Acesta are şi o interfaţă multimedia deci puetţi viziona clipuri/filme, fotografii sau chiar să ascultaţi muzică. Toate aceste fişiere pot fi stocate pe un card microSD de până în 8 giga deoarece are slot pentru acesta. La capitolul memorie are 128 MB de RAM şi 4 giga de tip ROM.

Pe partea de software are Windows CE versiunea 6.0, program de navigare Mireo Don’t Panic versiunea 4.0, hrta Europei şi României actualizate la 12.2010. Ca şi caracterisitici speciale are bluetooth, interfaţă USB 2.0, culoare neagră, transmiţător FM şi ramă metalică. Acest ES550 HD FE vine cu un acumulator de 1100 mAh de tip Li-Ion care oferă o autonomie decentă.

În pachet veţi primi pe lângă acest gadget şi un încărcător ce poate fi conectat la bricheta maşinii, cablu USB pentru conectarea acestuia la PC în caz că doriţi să actualizaţi hărţile, suport pentru montare pe parbrizul autoturismului şi manual de instrucţiuni în limba română.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Are un procesor mai performant decât alte GPS-uri, rezoluţie foarte bună şi sistem de operare nou. Bluetooth-ul poate fi folosit pentru preluare de diverse apeluri și astfel nu mai trebuie să luați mâinile de pe volan. Singurul minus ar fi lipsa unui card microSD care să fie inclus în acest pachet.

Concluzie

În mare acest North Cross ES550 este un model foarte reuşit iar pentru faptul că este aşa de ieftin nu ar trebui să mai staţi mult pe gânduri.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „North Cross ES550 HD FE”

  1. Nu-mi prea place programul de navigatie si de aceea ma gandesc sa imi instalez iGO Primo sau ceva mai bun.
    M-am gandit la varianta aceasta cu harta Europei dar nu stiu daca se merita sa dau 1-2 milioane pentru un soft care pot sa il iau si din alta parte.
    Adevarul e ca am comparat versiunile si m-am gadit si modelul II RO dar ma mai gandesc sa vad care imi iasa mai ieftin sau poate prin o oferta ceva.

  2. Ei iti recomand sa iei ceva cu program gata instalat ca numai o sa te complici daca esti novice in ale calculatoarelor sau al GPS-urilor.

Comentariile sunt închise.