Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Nook Touch Wi-Fi

Un eBook Reader Nook Touch Wi-Fi nu are ecran color ca Nook color Wi-Fi, dar are o autonomie de undeva la două luni cu Wi-Fi-ul dezactivat. Are un preț bun Vezi prețul special de azi, arată bine, autonomie e impresionantă şi pentru că poate reda mai multe formate de poze.
Din câte am citit pe câteva site-uri s-ar părea că are Android 2.1 sau 2.2, dar nu mă pot exprima referitor la aceste lucru, dacă e adevărat sau nu.

Poze

Pe masă

Browser

Specificaţii tehnice

Are un ecran de 6 inci cu 16 nivele de tonuri de gri. Ecranul e touch şi de tip E-Ink. Ca foramte media suportate aş putea enumera jpg, bmp, gif şi pdf, dar mai suportă şi alte formate. Piesa de rezistenţă e autonomia de circa 2 luni (cu reţeaua dezactivată). Memoria internă e de dor 2 giga, dar poate fi extinsă cu carduri de memorie de timp microSD de până la 32 de giga. La capitolul conectori are micro USB. Greutatea e de circa 200 grame şi ca nişte caracteristici speciale ale acestui reader ar trebui menţionate conectivitate Wi-Fi şi suportul pentru carduri micro SD.

Păreri pro şi contra

Pro: autonomia mare, preţul modic, ușor de folosit, ecran plăcut și meniu ergonomic
Contra: ecranul nu e color, iar numărul de funcţii nu e aşa mare ca la varianta color.

Preţuri (cel mai mic preţ)

Prețul aproximativ pentru acest reader e undeva la 659 lei şi trebuie spus că e un preţ rezonabil pentru o tabletă făcută de o firmă cu renume.

Alternative

Nook color e o alternativă mai capabilă, dar şi mai scumpă la acest model. Din păcate nu stă la fel de bine la partea de autonomie deoarece are un ecran IPS.

Concluzie

Acest eBook Reader Nook Touch Wi-Fi ar fi ideal pentru persoanele care vor un cititor care să ţină foarte mult şi care să poată citi majoritatea formatelor de poze şi de cărţi. Din păcate nu e la fel de performant spre deosebire de varianta color şi nici nu ştiu dacă are Android ca sistem de operare.

P.S.: Are Android, dar trebuie root-at pentru a instala aplicaţii şi jocuri.

{ 5 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • Cristina

  Mi se pare cam aiurea sa ne referim la un e-book reader ca la o tableta. In cazul unui e-book reader faptul ca e alb-negru nu e un dezavantaj, ci un avantaj. Ideea e sa se apropie cat mai mult posibil de o carte, sa deranjeze ochiul cat mai putin. Daca vrei o tableta iti cumperi cu totul altceva, nu Nook Touch.
  E doar parerea mea.

 • Naşul

  Avantajul ecranului alb-negru e autonomia mult mai mare și, cum zi zis, că e mai prietenos pentru ochi.
  Pe mine mă deranjează faptul că acest model e mai scump decât tabletele Archos care au specificații similare.

 • madi

  Foarte buna aceasta prezentare , in care autorul dovedeste ca cunoaste produsul, si nu face deloc o gramada de presupuneri si chiar e sigur de anumite lucruri.

 • popescu

  O pagina destul de buna! Scrisa cu multa atentie…

 • Cristina

  Revin cu o parere avizata, de data aceasta. Mi-am cumparat Nook-ul (touch) la putin timp dupa ce am postat primul comentariu si sunt foarte multumita de el. Scrisul este foarte bine definit, refresh-ul la 6-7 pagini nu este deloc deranjant. Si daca vrei neaparat poti naviga pe internet (desi eu nu simt nevoia).
  Ieri am intrat pe barnesandnoble.com si am vazut ca a aparut un nou Nook Touch, cu Glow Light. Mi se pare foarte dragut, si sunt destul de sigura ca lumina respectiva nu este la fel de deranjanta pentru ochi ca un LCD. Sunt foarte tentata sa fac un upgrade imediat ce voi avea ocazia. 🙂

Lasă un comentariu