Nook color Wi-Fi

Pentru cei pasionaţi de eBook Readere şi de citit am o veste bună: a apărut modelul de eBook Reader Nook color Wi-Fi. Acesta e mai special deoarece are ecran color (Nook Touch are ecran alb negru), autonomie de până la 8 ore şi sistemul de operare Android. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi ar putea fi considerată o alternativă mai ieftină la o tabletă. L-ar recomanda sistemul de operare şi autonomia. Cum am precizat anterior, sistemul de operare e Android, dar e ceva modificat sau personalizat. Se pare că e vorba de Android 2.2, dar nu mă pot exprima…

Poze

Aşa arată

Specificaţii tehnice

Are un ecran IPS de 7 inci care are o rezoluţie de 1024 pe 600 pixeli şi care poate reda undeva la 16 milioane de culori. Despre ecran trebuie ştiut că are suport touch ca majoritatea dispoziţivelor portabile de ultimă generaţie. Poate reda o multitudine de formate multimedia printre care mp4, jpg (şi late formate de imagine), pdf-uri, mp3 (mp4 audio, aac etc), formate text şi altele. Memoria internă e undeva la 8 giga, dar poate fi extinsă cu carduri de 32 de giga. Autonomia e una decentă având în vedere că are ecran color şi sistem de operare Android. Greutatea e undeva la sub jumătate de kilogram, mai exact 442 grame şi ca porturi şi conexiuni are jack şi Wi-Fi. Deoarece are Android e normal să aibă şi suport pentru Flash.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, are o greutate redusă, preţul e accesibil, vine cu un sistem de operare popular (şi customizat) şi e făcut de o firmă recunoscută pentru gadgeturile sale.
Contra: autonomia nu e chiar aşa de mare, iar ecranul e de doar 7 inci.

Preţuri (cel mai mic preţ)

Preţurile pentru astfel de aparate pleacă de undeva de la 1199 lei şi trebuie spus că e un preţ accesibil.

Alternative

O alternativă e Nook Touch Wi-Fi. Costă mai puţin, dar nu are ecran color. Şi acest model prezentat ca alternativă are Android şi asta înseamnă că cititorul poate fi personalizat.

Concluzie

Unul dintre cele mai populare Reader-e e acest eBook Reader Nook color Wi-Fi. E popular datorită prezenţei sistemului de la Google (poate fi root-at, dar nu e de recomandat), ecranului color cu suport touch şi datorită prezenţei Wi-Fi (puteţi sta pe Internet deoarece are şi browser).

P.S.: Se poate băga şi Honeycomb, dar asta e pentru avansaţi.

Te-ar mai putea interesa