Nokia X3-02 Refresh

M-am gândit să scriu despre telefonul Nokia X3-02 Touch and Type (cunoscut ca Nokia X3-02 Refresh) de culoare Dark Metal deoarece e unul dintre cele mai populare telefoane Nokia. Nu e tocmai nou deoarece a fost anunţat prin august 2010 şi a fost lansat cu o lună mai târziu, dar greutatea de sun 100 grame, dotările şi autonomia mare a bateriei îl fac un telefon care ar trebui luat în considerare în cazul în care doriţi un celular nou.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Dacă mă întrebaţi pe mine acest preţ este cel mai bun preţ de pe piaţă pentru un Nokia deoarece e mic.

Poze

Nokia X3 02 Refresh Dark Metal 1
Scos din cutie
Nokia X3 02 Refresh Dark Metal 2
Comparat cu N900

Specificaţii tehnice

Nokia X3-02 Refresh nu are sistem de operare Android, dar face faţă necesităţilor zilnice având suport pentru reţele sociale (de genul Facebook, Twitter etc), wireless LAN, 3G şi suport Falsh (pentru playerul Adobe Flash Lite versiunea 3).

Nefiind un smartphone nu cred că are rost să vă dau detalii de genul de cât e procesorul ori memoria RAM. Important de ştiut e că are memorie internă de 50 mega şi că i se pot ataşa carduri de 32 de giga.

Ecranul telefonului e de 2,4 inci la o rezoluţie de 240 pe 320 pixeli. E un display mic dar asta e datorită faptului că poate fi acţionat de la tastatură sau folosind comenzi senzitive pe ecran (de aceea îi zice Touch and Type).

Are suport 3G, însă îi lipseşte camera a doua. Astfel are doar o cameră principală de 5 megapixeli care scoate poze la calitate decentă. Normal că la calitate nu se poate compara cu telefoanele Sony.

Păreri pro şi contra

Pro: are undeva la 70 de grame, arată bine şi este un telefon foarte bun pentru actualizarea statusurilor pe reţelele sociale datorită prezenţei tastaturii.
Contra: ecranul e mic, nu are cameră secundară pentru video telefonie şi nu e extensibil ca Androidul cu aplicaţii sau jocuri.

Concluzie

Telefoanele Celor de la Nokia erau foarte populare… cele mai populare. Acum nu mai sunt, dar au modele decente, la preţuri decente.

Dacă vă place telefonul de faţă atunci vă invit să urmăriţi un review video profesional (mai mult sau mai puţin) şi sper să vă faceţi o părere despre cum arată.

Te-ar mai putea interesa