Nokia X2-05

Acest telefon mobil Nokia X2-05 Black e recomandarea mea pentru cei care vor un gadget pentru ascultat muzică, pentru jocuri, internet etc. Spre deosebire de alte telefoane în acest buget, acesta are ecran cu rezoluție de 320 cu 240 pixeli și sistem de operare Symbian. Pentru un telefon așa de ieftin, acest sistem de operare e numai bun. Dacă doriți un model similar dar mai performant, eu vă recomand modelul Dual SIM X2-02. Veți observa că nu sunt deosebiri mari în ceea ce privește design-ul dar nici la capitolul configurație. Pentru a achiziționa un astfel de telefon nu trebuie să apelați la cine știe ce abonament deoarece poate fi luat la liber la un preț foarte atractiv. Un telefon ca acest X2-05 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cum arată din față
Cum arată din spate

Specificații tehnice

Nokia X2-05 are tastatură standard și nu QWERTY ca și cele Asha, dar nici 3G, GPS sau suport Dual Sim. Însă, e foarte ușor, are Symbian, un ecran de 2.2 inci cu rezoluție corespunzătoare, slot pentru carduri de tip MicroSD. La capitolul conectivitate stă foarte bine: GPRS, bluetooth, mufă audio 3.5 mm și port microUSB. deci pentru transferul datelor aveți nevoie de un cablu de date obișnuit, iar atunci când ascultați muzică, se pot conecta și alte tipuri de căști (chiar și mai performante).

Camera foto nu e chiar cea mai reușită (0.3MP) dar filmează la calitate VGA. Bateria sa de 800 mAh oferă telefonului o durată de funcționare în stand-by de circa 640 ore și 7 ore de convorbiri. Alte caracteristici ale sale ar fi: radio FM cu înregistrare, playerul media și aplicațiile preinstalate (Facebook, Store etc). După părerea mea mi se pare foarte ok în acest preț chiar dacă nu poate realiza cine știe ce poze.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: pe partea de software stă foarte bine (browser Nokia, Nokia Store, Facebook, Twitter), difuzor puternic, ecran cu rezoluție mare și preț atractiv.

Minusuri: la un așa preț nu am ce să-i reproșez, însă camera putea fi una de 2 MP.

Concluzie

Nokia X2-05 e unul dintre cele mai bune telefoane de până în 300 lei și deci vi-l recomand în special dacă sunteți în căutarea unui telefon accesibil și fiabil. Cu un astfel de telefon puteți spune adio abonamentelor iar pentru a vă face o idee depsre conținutul pachetului, am pus un clip cu despachetarea sa:

Te-ar mai putea interesa