Nokia X, telefon Nokia cu Android

Update 21.05.2014: Telefonul costă 399 lei aici. Acest preț e valabil până pe 27.05. Probabil că scăderea aceasta semnificativă de preț se datorează apariției Lumia 630 și a zvonului că va exista o viitoare generație de Nokia X.

Articolul din 24.03.2014:
Cel mai așteptat telefon al anului de la Nokia e aici. Mă refer la Nokia X care e primul telefon Nokia cu Android. (Cine ar fi crezut că o să o vedem și pe asta.) E un smartphone perfect pentru cineva care nu a mai avut telefon inteligent, e fan al brandului sau vrea un telefon simplu cu touch.

Nu e deloc scump deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi », pe acești bani noi primind un aparat care nu doar arată bine, ci se comportă fără reproșuri în sarcini. Specialiștii spun că acest gadget nu e în competiție cu alte telefoane cu Android, ci cu Nokia Lumia 520 și tind să le dau dreptate deoarece au prețuri și hardware similare. Doar soft-ul diferă deoarece X are Android 4.1, iar 520 are Windows Phone 8 (e disponibil update-ul Black).

Pe negru
Pe negru

Pe partea de caracteristici se laudă cu un procesor dual core (Snapdragon S4), 512 mega de RAM, memorie internă de 4 GB (atenție deoarece doar 1GB e liber, dar se poate pune card Micro SD), ecran de 4 inci (panel IPS cu rezoluție 480×800 pixeli) și placă grafică Andreno 203. Spre deosebire de 520 acest model are suport dual SIM, adică pentru două cartele.
Nu trebuie să vă deranjeze că are doar 512 mega memorie RAM întrucât aplicațiile vor rula perfect, iar launcher-ul e unul minimalist cu Fastlane (normal că se poate instala alt launcher).
Pe partea soft vine cu o variantă modificată de Android. Modificată în sensul că are alt launcher, iar serviciile Google au fost înlocuite de cele Microsoft sau altele (Android Market/Google Play cu Nokia Store, Google Drive cu One Drive, Gmail cu Outlook, Hangouts cu Skype, Chrome cu Opera etc).

Lucrurile care trebuie apreciate la acest model sunt prețul, aspectul foarte plăcut și că suportă toate aplicațiile Android care nu au nevoie de serviciile Google.
Din păcate m-aș fi așteptat să fi venit cu o versiune mai nouă de Android, cu o cameră mai bună (flash și mai mulți megapixeli) și cu mai mulți RAMi.

Deci, dacă ești în căutarea unui telefon bun și nu ești o persoană pretențioasă atunci acest model ar fi foarte bun. Dacă ar fi să fac un vs între X și 520 atunci nu aș putea să dau vreun câștigător deoarece fiecare are avantajele sale.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Nokia X, telefon Nokia cu Android”

  1. Eu as fi fot interesat de X+ sau XL dar nu le-am gasit in oferta magazinelor de la noi.
    In acest moment telefonul X e disponibil la precomanda si doar pe la sfarsitul lui martie o sa fie in stoc.
    Sunt interesat de acest model X, daca tot nu il aduc pe X+, dar as fi vrut modelul blue (albastru). Daca nu o sa vina si aceasta culoare atunci am sa merg pe black.
    Sper ca acesta sa nu fie ultimul telefon cu Android al Nokia pentru ca am citit undeva ca la chinezi s-au facut 1 milion de precomenzi iar la nivel mondial si mai multe.

Comentariile sunt închise.