Nokia N9

Un astfel de telefon mobil Nokia N9 16GB Black e ideal pentru cei care doresc o alternativă al cele mai cunoscute telefoane în special că vine cu sistem de operare MeeGo. Deci folosește un sistem de operare oarecum nou pentru smartphone-uri iar pentru a concura cu cele mai bune sisteme de operare, se folosește tot de o interfață cu multe icoane care nu necesită butoane fizice fie ele și senzitive. Chiar dacă are aspectul unui telefon de tip „cămăridă” (datorită formei pătrate), se simte destul de solid chiar dacă carcasa e realizată din plastic are are un design premium (în special dacă e pe negru). Din punct de vedere al aspectului ar putea fi o alternativă la Nokia Lumia 800. Costul acestui model N9 16GB e mic având un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Interfața Harmattan versiunea 1.2 a lui MeeGo poate fi accesată prin deblocare ecranului care se poate realiza prin atingerea ecranului, modalitate care nu mi se pare prea reușită în special dacă nu folosești o husă (protejezi ecranul cât timp e în buzunar). Trecerea de la un ecran la altul de face prin tragerea spre stânga sau dreapta a interfeței. În mare, e un smartphone de luat în considerare având în vedere că are un ecran AMOLED generos cu protecție Gorilla Glass, spațiu de stocare generos, cameră foto excelentă și autonomie bună. Există și modele pe alte culori (albastru, roșu dar și alb) și cu 16 GB spațiu de stocare flash, doar că cel cu 16GB nu e disponibil încă.

Poze

Interfața
Spatele

Specificații tehnice

Densitatea pixelilor al ecranului AMOLED e foarte bună în comparație cu cea a altor telefoane de la acest producător. Mai precis, rezoluția ecranului de 480 cu 854 pixeli la un ecran de 3.9 inci deci o densitate de circa 250 ppi. Acesta e însoțit de o protecție Anti-Glare (anti-reflexie), protecție Gorilla Glass, senzor de proximitate și accelerometru. Cântărește undeva la 135 de grame. Pe partea de multimedia Nokia N9 Black are mufă 3.5 mm, suport Dolby pentru căști, tehnologie pentru sunet Dolby Mobile, cameră foto de 8 megapixel, cameră secundară și vine fără slot pentru card. Camera foto e însoțită de lentilă Carl Zeiss, senzor F2.2, autofocus, blitz LED dublu, funcție pentru detectarea feței și poate filma HD. Pe partea de comunicații Nokia N9 16GB Black are GPRS și EDGE clasa 33, WLAN, 3G și bluetooth.

Procesorul de 1 GHz e unul Cortex A8 cu accelerator grafic PowerVR SGX530 și chipset TI OMAP 3630. Caracteristicile speciale ale acestuia sunt: hărți Ovi, TV-out, A-GPS, Dolby Digital Plus, player media, câteva jocuri preinstalate dar și o mulțime de alte aplicații de socializare iar câteva sunt oferite de producător. Deci Nokia N9 16GB poate fi și un gadget ideal pentru momentele în care sunteți plictisit și aici mă refer la faptul că poate reada chiar și jocuri 3D și filme 480p. În pachet veți primi și un încărcător USB Nokia AC-16, cablu de date Nokia CA-185CD, set de căști Nokia WH-901 și manuale de instrucțiuni. Acumulatorul de 1450 mAh e unul unul Li Ion care oferă o autonomie decentă – 50 ore de muzică, 11 ore de convorbiri și 450 ore în stand-by.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: lentile Carl Zeiss cu obiectiv F2.2 (nu necesită blitz-ul atunci când doriți să realizați fotografii în condiții de luminozitate scăzută), autonomie bună, culorii vii datorită AMOLED-ului, spațiu de stocare de tip flash mare și e destul de solid.

Minusuri: filmare HD (limitată de procesor) și colțurile telefonului devin deranjante atunci când folosești telefonul doar cu o singură mână în modul portret.

Concluzie

Acest telefon Nokia N9 16GB Black e un smartphone premium care e ușor de folosit precum unul cu Windows Phone 7 și oferă utilizatorului performanțe ridicate și funcționalitate remarcabilă.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Nokia N9”

  1. am avut norocul sa tastez si eu acest telefon,am ramas placut impresionat de meniul mult mai prietenos decat la alte telefoane,cat si de noua tehnologie NFC care îţi oferă un mod simplu de conectare şi împărtăşire, fără fire.

Comentariile sunt închise.