Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920 e primul telefon mobil cu Windows Phone 8 de pe piață și care are un procesor impresionant  – Snapdragon S4. Cred că acest produs reprezintă noul viitor pentru compania Nokia și pot spune că de această dată au ales drumul cel bun. Concurența actuală e destul de limită, ea fiind reprezentă de modelele HTX 8X și Samsung Ativ S. Din păcate pentru 8X, se preconizează o interzicere de vânzare în SUA deoarece arată precum o clonă a lui 920 (atât estetic cât și hardware). Spre deosebire de predecesoare, Nokia 920 aduce un ecran HD de 4.5 inci, procesor Dual Core de 1.5 GHz, 1GB de RAM și 32GB spațiu intern.

Motivul principal pentru care Nokia dorește să interzică acel model 8X e prețul mai mic, iar mulți potențiali cumpărători ar putea opta pentru HTC deoarece e o alternativă cu 16GB. Însă, un adevărat fan nu se va uita la 200-300 lei deoarece ambele duc lipsa slotului pentru card iar plusul de memorie va fi un plus. Sunt curios cam cât timp va trece până când marii producători de jocuri (în special cei care realizează jocuri 3D) își vor îndrepta atenția și spre un astfel de sistem de operare. Din punct de vedere al prețului, poate fi o alternativă la iPhone 5 16GB, deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Carcasa sa e destul de robustă deoarece e realizată din policarbonat, are doar 10 mm grosime și seamănă destul de mult cu cea a modelului 800. Se poate observă că are un ecran generos, e vorba de un LCD numit PureMotion HD+ care măsoară 4.5 inci și are o rezoluție HD+. Deci e numai bun pentru noua interfață care aduce încă o coloană de aplicații. Spre deosebire de alte smartphone-uri, acest Nokia Lumia 920 vine standard cu 32GB și nu vor fi variante de 16GB sau 64GB. Nu vedeam rostul unui telefon de 16GB dacă nu are slot pentru card, bineînțeles, există servicii web pentru stocare de fișiere.

Memorie RAM e de 1GB care e mai mult decât suficient deoarece nu sunt aplicații care necesită nici măcar jumătate. Camera foto e una foarte bună deoarece vine cu tehnologie PureView și are senzor de 8MP. Bineînțeles, filmează 1080p și are blitz dublu. Alături de acesta, telefonul vine și cu o cameră secundară pentru video telefonie. Alte caracteristici ale sale ar fi WP versiunea 8, procesorul de 1.5 GHz Krait și procesorul grafic Adreno 225.

Chiar dacă bateria sa e una de 2000 mAh, autonomia ajunge până la 17 ore de convorbiri, 400 ore în stand-by și 67 de ore de muzică.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ecranul (are un rată de refresh foarte bună, pot fi folosit chiar și cu mănuși, contrast foarte bun pentru zilele mai însorite, densitatea pixelilor peste 300 ppi  și luminozitate mare), carcasa (e robustă chiar dacă e de plastică și nu veți avea nevoie de huse deoarece nu se zgârie), interfața sistemului de operare se asortează cu modelul ales, autonomie decentă, procesor grafi performant, 4G etc.

Minusuri: nu și-l permite oricine, lipsă slot card și e cam voluminos (pentru că are o formă cu colțuri și nu rotunjită).

Concluzie

Nokia Lumia 920 e cea mai bună alternativă la Galaxy S3, dar când alegeți un smartphone trebuie să vă gândiți bine și la ce vreți să-l folosiți. La capitolul gaming, Windows Phone nu pot concura cu Android sau iOS deoarece numărul de jocuri e mai mic. Poate de anul viitor vom vedea jocuri 3D mai sofisticate și pentru WP8. Însă dacă vreți ceva simplu, fluent și fiabil… seria Lumia e singură soluție și câteva recomandări sunt 920 și 820. Dacă ar fi să aleg o culoare, probabil aș alege între galben și negru. Cred că la design se mai putea lucra, în special la capacul de pe spate deoarece e prea simplu.

Un comentariu la „Nokia Lumia 920”

  1. acelasi defect sau program slab al bluetooth-ului,nu se poate face transfer de foto,muzica sau date prin bluetooth,este poate singurul incovenient,ar mai fi ca se blocheaza SO chiar foarte des,

Lasă un comentariu