Nokia E6

Un nou telefon prezent în România e telefonul mobil Nokia E6 Black care are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Îl recomandă prezența tastaturii complete, faptul că vine în mai multe culori (white, silver, black), memoria internă de 8 giga, extensibilitatea memoriei cu carduri de până la 32 de giga, suportul 3G, suportul Flash, camera de 8 megapixeli care poate filma HD și alte caracteristici de top. Acesta e şi o variantă mai nouă a lui Nokia E5.

Poze

Meniul de start

Specificaţii tehnice

Nokia E6 este un telefon de top de la Nokia care are în dotare un ecran cu suport touch și tastatură de tip Qwerty. Ca orice alt telefon inteligent și acesta are suport 3G pe lângă cel 2G (rețele convenționale). Procesorul este un ARM 11 de 680 megaherți și cred că va face față foarte bine necesităților. Telefonul este unul mic și are o greutate de circa 133 grame ceea ce îl face ușor de luat în buzunarul de la telefon. Memoria internă e de 8 giga și nu poate fi spus decât că este o capacitate suficientă, dar pentru cei cărora nu le ajunge trebuie să știți că poate fi extinsă (cu până la 32 de giga) printr-un card de tip microSD. Ca orice telefon inteligent marca Nokia și acesta vine cu sistemul de operare Symbian.

Ecranul este unul de 2,6 inci și are o rezoluție de 640 pe 480 pixeli și poate afișa undeva la 16,7 milioane de culori. Display-ul de dimensiuni reduse e datorat și faptului că are tastatură completă. La capitolul comunicații sau conectivitate stă foarte bine deoarece are GPS, GPRS clasa 33, bluetooth 3, tehnologie wi-fi b/g/n. Camera e una de 8 megapixeli trebuie să știți că e capabilă să filmeze HD, dar nu și Full HD. Rezoluția i-ar permite să filmeze 1080p, dar procesorul nu e prea capabil de așa ceva. Bateria lui Nokia E6 ține destul de mult deoarece are o capacitate de 1500 mAh și e de tip Litiu Ion.
În rest, are suport Flash, HTML, player multimedia și o mulțime de alte caracteristici utile.

Păreri pro şi contra

Pro: are un preț modic, arată bine, e perfect pentru cei pasionați de mesagerie și de de telefoanele celor de la Nokia, are un procesor bun, memorie e suficientă, are o mulțime de conexiuni (USB, bluetooth, wi-fi, etc)
Contra: nu poate filma Full HD, iar sistemul de operare Symbian nu pot spune că e unul foarte popular, dar până la urmă contează ce poți face cu telefonul și nu sistemul de operare care îl are instalat.

Preţuri

Cel mai mic preț e cel de circa 1379 lei și nu cred că o să găsiți un preț mai bun pentru un Nokia E6. Nokia E5 ar fi o alternativă la acesta fiind un model mai vechi.

Concluzie

Dacă eşti o persoană care scrie multe mesaje sau foloseşte mult reţelele de socializare atunci acest telefon mobil Nokia E6 Black (negru) e unul dintre cele mai bune telefoane pentru aşa ceva.

Te-ar mai putea interesa