Nokia C3-01 Touch & Type

Înainte de a începe review-ul ar trebui să ştiţi că există două telefoane Nokia C3 (nu doar acest telefon mobil C3-01 Touch and Type Silver) cu nume asemănătoare. Un telefon mobil este C3-01 Touch and Type Silver, iar celălalt este C3 Grey. Primul telefon e unul pentru persoanele care vor să aibă un telefon cu ecran tactil şi cu taste. Este un dispozitiv special creat pentru persoanele care vor să-l folosească pentru a primi şi trimite „mesaje”. Costă undeva la 399-589 lei şi este unul dintre cele mai ieftine telefoane de acest gen (cu touch şi type.). Dacă te interesează ceva mai nou atunci ar trebui să te uiți și la un Nokia X3-02.

Poze

În mână
Pachet

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Plusuri şi minusuri

Un minus ar fi faptul că prompterul este foarte mic pentru paginile de internet, iar calitatea pozelor făcute din apropiere cam lasă de dorit… poate şi de la blitz.

Plusurile ar fi preţul mic şi numele din spatele acestui telefon – Nokia. Aş mai putea adăuga faptul că este un telefon 3G, are suport reţele wireless, rezoluţia ecranului este mare, la fel şi dimensiunea, iar camera este de 5 megapixeli.

Preţ

Preţul acestui mobil este unul accesibil, adică undeva la 399-699 lei.

Specificaţii tehnice

Acest telefon nu este un smartphone, dar are tastatură şi ecran senzitiv de tip touchscreen. Suportă reţele 2G şi 3G.
Memoria internă este de 30 mega şi suportă sloturi microSD de până la 32 de giga. Probabil că mulţi îşi vor cumpăra un card de 4 sau 8 giga deoarece memoria internă e cam mică.
Ecranul este unul cu o rezoluţie de240 pe 320 pixeli cu 262 mii de culori şi are o diagonală de 2,4 inci.
Pe parte de conectivitate stă foarte bine deoarece are bluetooth, WLAN b/g/n şi port jack de 3,5 milimetri pentru ascultat muzică la câşti.
camera este una de 5 megapixeli cu o rezoluţie de 2592 pe 1544 pixeli. Are led, iar rezoluţia de filmare este una QVGA.
În reţeaua 3G durata de vorbire e de 4 ore, iar durate în regim de aşteptare e de 440 ore, iar în 2G durata de vorbire e de 5 ore şi cea de aşteptare e 405 ore.
Bateria este una de 1050 mAh.

Concluzie

Eu i-aş da acestui telefon mobil Nokia C3-01 Touch and Type nota 3.3 din 5 pentru că nu mai înţeleg rostul tastelor într-o lume a ecraelor dispozitive şi pentru că nu are sistemul de operare mobil Android 2.x.
Trebuie să recunosc că arată foarte bine şi de aceea este unul dintre cele mai vândute telefoane Nokia.

Te-ar mai putea interesa