Nokia C2-06 Dual SIM

Cei de la Nokia sunt recunoscuţi pentru telefoanele lor de calitate, iar mai nou fac şi telefoane care suportă mai multe cartele cum e telefonul mobil Nokia C2-06 Dual SIM Graphite. Nu e primul model de acest timp, dar mi mi se pare că e cel mai reuşit.

A fost anunţat prin luna iulie a acestui an şi de luna trecută (noiembrie) e disponibil pe piaţă la un preţ bun Vezi prețul special de azi →. La aceşti bani are chiar şi sistem de operare extensibil cu aplicaţii şi aici mă refer la OS-ul Symbian. (E interesant cât de ieftine au devenit celularele cu acest SO deoarece în urmă cu câţiva ani doar cele premium erau dotate cu aşa ceva.)

Poze

Din pozele de alături o să vedeţi că mobilul arată foarte bine, iar în a doua poză vedeţi că are şi cameră (e una de 2 megapixeli). La final e un clip de pe YouTube din care o să vă faceţi mai bine o părere despre cum arată.

Deschis
Camera

Păreri pro şi contra

Un lucru care-mi place la Nokia C2-06 e faptul că e cu ecran senzitiv, dar şi cu tastatură glisantă ceea ce va facilita scrierea rapidă a mesajelor.Nu are suport pentru reţeaua 3G, dar în schimb are A-GPS care vă va ajuta să identificaţi mai uşor unde vă aflaţi ori locul unde doriţi să vă deplasaţi.

Nu e considerat ca fiind un telefon inteligent, dar eu îl consider smartphone deoarece OS-ul poate fi personalizat cu programe şi jocuri avansate, iar suportul pentru carduri de până la 32 de giga e un mare plus.

Normal că are şi player multimedia şi dacă există vreun format nesuportat atunci puteţi să instalaţi aplicaţii pentru ca telefonul să redea fără probleme acel fişier media.

Nu-mi place că ecranul are doar 2,6 inci cu o rezoluţie de 240 pe 320 şi suport doar pentru 65 mii de culori. În schimb, îmi place că are o autonomie crescută şi stă excelent pe partea de conectivitate (dacă omitem lipsa 3G-ului şi a Wi-Fi-ului).

Concluzie

Nokia C2-06 e un telefon nou, ieftin şi bun care vine ca o alternativă la chinezării (telefoanele DualSIM produse de asiatici). Spun asta deoarece Nokia e un producător european (mei exact finlandez).

Dacă te interesează telefonul cu două cipuri din mica recenzie de faţă atunci îţi recomand să urmăreşti următorul video preview care e foarte reuşit în opinia mea.

Lasă un comentariu