Nokia C2-06 Dual SIM

Cei de la Nokia sunt recunoscuţi pentru telefoanele lor de calitate, iar mai nou fac şi telefoane care suportă mai multe cartele cum e telefonul mobil Nokia C2-06 Dual SIM Graphite. Nu e primul model de acest timp, dar mi mi se pare că e cel mai reuşit.

A fost anunţat prin luna iulie a acestui an şi de luna trecută (noiembrie) e disponibil pe piaţă la un preţ bun Vezi prețul special de azi ». La aceşti bani are chiar şi sistem de operare extensibil cu aplicaţii şi aici mă refer la OS-ul Symbian. (E interesant cât de ieftine au devenit celularele cu acest SO deoarece în urmă cu câţiva ani doar cele premium erau dotate cu aşa ceva.)

Poze

Din pozele de alături o să vedeţi că mobilul arată foarte bine, iar în a doua poză vedeţi că are şi cameră (e una de 2 megapixeli). La final e un clip de pe YouTube din care o să vă faceţi mai bine o părere despre cum arată.

Deschis
Camera

Păreri pro şi contra

Un lucru care-mi place la Nokia C2-06 e faptul că e cu ecran senzitiv, dar şi cu tastatură glisantă ceea ce va facilita scrierea rapidă a mesajelor.Nu are suport pentru reţeaua 3G, dar în schimb are A-GPS care vă va ajuta să identificaţi mai uşor unde vă aflaţi ori locul unde doriţi să vă deplasaţi.

Nu e considerat ca fiind un telefon inteligent, dar eu îl consider smartphone deoarece OS-ul poate fi personalizat cu programe şi jocuri avansate, iar suportul pentru carduri de până la 32 de giga e un mare plus.

Normal că are şi player multimedia şi dacă există vreun format nesuportat atunci puteţi să instalaţi aplicaţii pentru ca telefonul să redea fără probleme acel fişier media.

Nu-mi place că ecranul are doar 2,6 inci cu o rezoluţie de 240 pe 320 şi suport doar pentru 65 mii de culori. În schimb, îmi place că are o autonomie crescută şi stă excelent pe partea de conectivitate (dacă omitem lipsa 3G-ului şi a Wi-Fi-ului).

Concluzie

Nokia C2-06 e un telefon nou, ieftin şi bun care vine ca o alternativă la chinezării (telefoanele DualSIM produse de asiatici). Spun asta deoarece Nokia e un producător european (mei exact finlandez).

Dacă te interesează telefonul cu două cipuri din mica recenzie de faţă atunci îţi recomand să urmăreşti următorul video preview care e foarte reuşit în opinia mea.

Te-ar mai putea interesa