Nokia 900 Lumia

Cel mai performant smartphone cu Windows Phone 7.5 Mango e acest telefon mobil Nokia 900 Lumia. E disponibil în variantele black, cyan și white. Arată la fel ca și modelul 800 însă datorită ecranului mai mare, dimensiunile au fost puțin „afectate”. Din câteva am văzut, pe negru și pe alb arată mai bine, însă, fiecare cu ce preferințe are. Nokia Lumia 900 e o alternativă bună la un smarphone cu Android. Având în vedere prețul său cred că e o alternativă la un Xperia S, One X sau la un Galaxy Note (am luat în considerare ecranul). Avantajul acelor telefoane cu Android ar fi și rezoluția mai mare care presupune și o densitate mai bună a pixelilor.

Ecranul acestuia e unul AMOLED de 4.3 inci iar rezoluția e una de 480 cu 800 pixeli. Restul caracteristicilor tehnice ar fi: 16GB spațiu de stocare, procesor de 1.4 GHz de tip Scorpion, 512 RAM, cameră de 8 MP etc. Deci sunt specificațiile unui smartphone cu Android care constă în jur la 1200 lei, însă aici e vorba de Windows Phone care e cu totul altceva. Vreau să spun că e experiență diferită: interfață unică, fluiditate, altfel de meniuri, nu vor multitasking, Zune, Xbox Live și multe altele. Nokia Lumia 900 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pentru a vă face o idee despre dimensiunile sale, am pus alături cunoscutul One X.

Din spate
Din față

Specificații tehnice

Pentru dimensiunile sale, greutatea de 160 grame e destul ok. Aș fi apreciat dacă nu ar mai face telefoane așa de „pătrățoase”, deoarece uneori e incomod de ținut în mână.Rezoluția ecranului e nu e cea mai grozavă pentru un AMOLED de 4.3 inci însă contrastul e foarte bun (tehnologie ClearBlack). Carcasa e foarte robustă iar ecranul e protejat de Corning Gorilla Glass (deci nu mai sunteți nevoiți să cumpărați o husă pentru el).

Chiar dacă Nokia 900 Lumia are o memorie de 16GB, unii simt nevoia achiziționării unui card. Însă la acesta nu e cazul deoarece nu are slot pentru carduri microSD. Memoria RAM e suficientă chiar dacă e de 512 RMA deoarece WP 7.5 nu oferă multitasking. Calitatea pozelor realizate cu acest telefon sunt la o calitate superioară și se datorează senzorului de 8MP și a lentilelor Carl Zeiss. Din păcate filmează doar 720p deoarece e vorba de un procesor cu un singur nucle – 1.4 GHz. Are chiar și o cameră frontală de 1 MP. Restul caracteristicilor sunt cele tipice pentru smartphoneuri (senzori) și acest sistem de operare.

Chiar dacă autonomia sa nu e prea grozavă, e oarecum tipică pentru telefoanele Nokia – 7 ore de convorbiri și 300 ore în stand-by. Însă când vine vorba de muzică, puteți asculta neîntrerupt 60 de ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: trece fluent din modul portret în modul peisaj (ca la iPhone), ecran superb, sistemul de operare se mișcă foarte bine (fluent), carcasă robustă, viteză de procesare bună și spațiu de stocare de 16GB.

Minusuri: lipsă slot pentru card, filmează doar 720p și nu e o soluție pentru cei care le plac jocurile.

Concluzie

Acest Nokia 900 Lumia îl recomand celor care au avut sau au un smartphone cu Android și nu sunt prea mulțumiți de fluiditatea sistemului de operare. După cum bine știți Windows Phone nu se poate compara cu Android sau iOS când vine vorba de jocuri și e evident și din faptul că aceste telefoanele nu folosesc procesoare Dual Core sau Quad Core. Sunt curios când vom vedea telefoane Nokia cu Android… Dacă vă interesează acest telefon, v-am postat un clip cu despachetarea sa care e urmată și de o mică prezentare:

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Nokia 900 Lumia”

  1. buna, imi doresc si eu un smartphone si de vreo saptamana tot citesc review-uri…dar tot nu stiu ce sa aleg. as dori sa fie in jur de 1000lei, cu un raport bun calitate/pret, o camera relativ buna si document viewer (pdf, word…). ti-as fi recunoscatoare daca ai putea sa-mi dai un sfat (o idee proprie sau o sugestie dintre urmatoarele: samsung ace2, xperia neo v, nokia c7 astond, sony arc s- care stiu ca depaseste un pic limita mea, samsung omnia i8700). iti multumesc anticipat.

Comentariile sunt închise.