Nokia 720 Lumia, smartphone cu WP8 și ecran de 4.3 inci

Nokia 720 Lumia e cel mai nou smartphone din seria 7 și care oferă îmbunătățiri de luat în considerare față de predecesorii. Designul noilor modele tindă să fie același doar caracteristicile și dimensiunea diferă. Din câte am observat, cu cât e mai mare cu atât e mai performant (același lucru îl pot spune și despre serie). Fiecare model vine în cel puțin 3 culori vii. Dar nu sunt aceleași pentru fiecare model pentru a le putea distinge mai ușor. Sistemul de operare e Windows Phone versiunea 8 și pare o alternativă bună la Android dacă nu sunteți pasionat de jocuri 3D. Spun asta deoarece meniul e mai prietenos, fluid și nu sunt multe jocuri pentru această nouă platformă. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Am observat că se dorește ca noile telefoane mobile cu WP8 să aibă standard procesor Dual Core pentru viitoare aplicații.

Așa arată
Așa arată
Comparativ cu 920 Lumia
Comparativ cu 920 Lumia

Specificații tehnice

Suportă un ecran IPS LCD de 4.3 inci cu rezoluție standard și nu HD. E destul de bun pentru cei care vor unghiuri bune de vizibilitate iar protecția e asigurată de Gorilla Glass 2. Puteți opta pentru un card microSD dacă memoria de 8GB vi se pare prea mică. Are o cameră foto decentă deoarece are lentile Carl Zeiss și senzor de 6.1MP. Poate filma 720p iar pentru videoconvorbiri are o cameră secundară.

Procesorul grafic Adreno 305 e suficient de bun pentru noile apariții din lumea jocurilor. Ca și baterie are una de 2000 mAh care oferă o autonomie de maxim 520 ore în stand-by, 23 ore de convorbiri și 79 ore de muzică. E dotat cu browser HTML5 care e destul de bun pentru utilizatorii office deoarece are un design ușor de folosit și nu prea complicat cum e la altele browsere.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie mare, design simplu și plăcut, culori interesante, se mișcă fluent, chiar dacă are doar 8GB… are și 7GB spațiu pentru fișiere prin SkyDrive etc.

Minusuri: putea fi mai ieftin.

Concluzie

Acest Nokia 720 Lumia e o recomandare dacă sunteți fan Nokia și vreți ceva mai diferit față de Android. Cu siguranță acest sistem de operare va avea succes în România deoarece sunt mulți utilizatori de Windows care și-ar dori telefoane cu un sistem de operare similar. Am pus și un clip cu despachetare acestui telefon. Bineînțeles, alternative sunt cele cu Android care sunt tot mai ieftine astfel că un telefon cu caracteristici similare e pe la 1000-1200 lei.

Te-ar mai putea interesa