Nokia 620 Lumia

Nokia 620 Lumia e unul dintre modele din noua generație de smartphone-uri cu Windows Phone 8, generație care aduce un plus de performanță la un preț identic cu cel al modelelor anterioare (Nokia 800 Lumia, de exemplu). Modelele din seria precedentă nu veneau cu versiunea 8 ci cu 7.5 Mango, motiv pentru care noul sistem de operare aduce o coloană un plus iar forma telefonului e diferită (mai lată). Deasemenea, am observat că aceste smartphone-uri tind să fie o concurență veritabilă pentru cele cu Android. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

la un așa preț oferă un ecran generos de tip TFT, memorie RAM de 512 MB, 8GB memorie internă, cameră de 5 MP cu filmare 720 și procesor Snapdragon S4 Dual Core de 1 GHz. Din păcate aplicațiile și jocurile 3D sunt mai puține decât cele oferite pentru Android. Designul telefoanelor de la Nokia e destul de original, doar că producători precum HTC tinde să-l copieze. E disponibil în multe culori interesante

Poze

Din față
Din față
Din lateral
Din lateral

Specificații tehnice

Ecranul său de 3.8 inci (din această cauză o să încapă foarte bine într-o husă de Lumia 620) e unul cu touch-screen cu rezoluție de 480 cu 800 pixeli care oferă o densitate bună a pixelilor. Puteți achiziționa împreună cu acest telefon sau ulterior un card de memorie de maxim 64GB. Spre deosebire de alte telefoane, acesta nu necesită o husă deoarece carcasa e rezistentă la zgârieturi. Memoria RAM de 512 RAM e suficientă pentru actualele aplicații poate pe viitor vor fi aplicații care să necesite mai multă memorie.

Ca și tehnologii, Nokia Lumia 620 oferă: bluetooth, GPRS, 3G și WLAN. Deci ar fi bine să aveți un router wireless când stați acasă pe internet deoarece nu va consuma din extra-opțiunea cu internet și viteza e mai mare. Autonomia nu e chiar așa de grozavă în stand-by – 330 ore, dar durata de convorbiri pare îndeajuns – până la 9 ore și ceva. Procesorul e destul de rar întâlnit pe telefoane mobile deoarece e un Snapdragon S4 de 1 GHz care e însoțit de procesorul grafic Adreno 305. E disponibil în multe culori dar pe negru și pe alb arată cel mai bine deoarece sunt culori care se asortează cu orice și nu iasă prea mult în evidență.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: procesor performant, fluiditate, interfață ușor de folosit, memorie internă de 8GB, are și cameră frontală VGA și camera foto înregistrează 720p.

Minusuri: bateria nu e chiar grozavă în stand-by.

Concluzie

Acest Nokia 620 Lumia e unul din recomandările mele în acest buget, iar alternative la acesta sunt destule în special dacă vă gândiți la un alt sistem de operare (Android): Galaxy S3 Mini, Xperia Sola sau Desire X.

Te-ar mai putea interesa