Nokia 501 Asha, telefon ieftin cu touchscreen

Nokia 501 Asha e un telefon mobil nou și care introduce pe piață noua platformă denumită Nokia Asha 1.0. Adică putem vedea noul sistem de operare de la producător care e unul prietenos dar și funcțional. Designul telefonului e simplu și apreciez forma mai rotunjită a telefonului dar și varietatea de culori. Se poate observa lipsa tastaturii fizice și e normal să nu mai aibă deoarece are ecran senzitiv, dar să nu uităm că mai are pe lateral destul butoane pentru volum, blocare dar și cel de jos. Alternative la acesta sunt modelele cu suport Dual SIM. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

E bine că un telefon vine în multe culori deoarece vă puteți lua unul care se poate asorta cu ținuta, ori puteți alege culoarea favorită.

Culorile
Culorile
Pe albastru
Pe albastru

Specificații tehnice

Are doar 98 de grame și e oarecum normal să fie așa pentru dimensiunile sale. Ecranul de 3 inci are o rezoluție de 240 cu 320 pixeli care oferă o imagine clară și plăcută. Puteți naviga decent pe web deoarece are WiFi iar ecranul acceptă gesturi doar cu două degete. Nu are cine știe ce memorie internă de aceea un card Kingmax Micro-SDHC de 16GB e o recomandare foarte bună.

Nu are nevoie de o memorie RAM mare sau de un procesor cu multe nuclee, deoarece sistemul de operare consumă puține resurse. Având în vedere tehnologii de comunicații de pe acesta, vă recomand și un router wireless pentru acasă deoarece puteți naviga oriunde acasă prin WiFi.

Camera foto e una decentă dar nu vine și cu una secundară. Browserul web e destul de simplu și ușor de folosit. Culorile disponibile sunt multe și nu le voi mai enumera având în vedere că am pus acea poză de sus cu ele. Bateria de 1200 mAh e una foarte bună deoarece oferă maxim 17 ore de convorbiri și 56 ore de muzică (mai mult decât multe mp3 playere). Variantele Dual SIm au o autonomie pe jumătate la capitolul Stand-by.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ecran senzitiv și interfață ușor de folosit, preț atractiv, WLAN, autonomie mare și suport pentru card.
Minusuri: nu prea are.

Concluzie

Nokia 501 Asha nu e un smartphone dar nici nu putea fi unul deoarece nu are componente hardware foarte bune iar sistemul de operare nu e unul foarte complex. Mai degrabă telefoanele Nokia cu Windows Phone sunt smartphone-uri de luat în considerare. Jos am pus prezentarea unui astfel de telefon.

Te-ar mai putea interesa