Nokia 210 Asha, în variantele Single și Dual SIM

Nu mai sunt așa de mulți producători care oferă telefoane cu tastatură QWERTY, de aceea Nokia a ajuns să concureze doar cu Blackberry pe acest segment. Doar că telefoane precum Nokia 210 Asha nu prea au concurență la un așa preț. E ultimul model din seria Asha și dorește să fie un model accesibil dar și atractiv. E disponibil în multe culori dar și în 2 variante: Single SIM și Dual SIM. Apreciez că prețul e similar indiferent de alegere, de aceea nu văd de ce nu ați opta direct pentru cel care suportă două cartele. Nu e un smartphone deci nu are sistem de operare Windows (sau ceva similar) și ecran tactil. Acel sistem de operare e cel standard oferit de producător. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Chiar dacă nu e un telefon mobil din categoria sport, e foarte solid și nu cred că mai necesită husă. Nu e foarte mare chiar dacă creează impresia de „bolțar”, poate fi utilizat cu o singură mână (bineînțeles nu și pentru scrierea de mesaje).

Din față
Din față
Din lateral
Din lateral

Specificații tehnice

Nu e vorba de un telefon chiar mic, dar cu siguranță e destul de ușor – 97 grame. E dotat cu tastatură fizică de tip QWERTY și deci ecranul tactil ar fi fost inutil (în acest caz, nu are touchscreen). Ecranul de 2.4 inci are o rezoluție de 320 cu 240 pixeli și care e destul de mare. Puteți alege un card de memorie microSD deoarece memoria internă e de doar 64GB. Memoria RAM e de 32MB și nu are mare importanță.

Apreciez că pe lângă celelalte tehnologii de comunicații, are și WiFi. Camera foto de 2MP e una modestă și nici nu puteți avea multe pretenții la un așa preț. Culorile disponibile sunt: alb, albastru, galben, roz și negru. Are player media care puteți să-l folosiți în special dacă aveți un card cu fișiere media. Autonomia sa depinde de cât de des folosiți ambele cartele și în general, cât de des îl folosiți. Totuși, ține până la 12 ore de convorbiri și cam 1000 ore în stand-by.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie satisfăcătoare, construcție solidă, are WiFi, se simte bine în mână, tastatură fizică reușită, platforme de socializare integrate etc.

Minusuri: puține aplicații.

Concluzie

Acest Nokia 210 Asha e alegere corectă dacă trimiteți multe mesaje, vreți un player media ori aveți două cartele. Oferă multe caracteristici bune în acest buget și cu siguranță nu veți regreta alegerea făcută.

Lasă un comentariu