Nintendo Wii U

Consola Nintendo Wii U e cel mai nou gadget al acestui producător și care a fost lansat pentru a concura cu consolele aflate pe piață. Din păcate prețul său nu e chiar competitiv, dar promite o altfel de experiență iar performanțele grafice sunt îmbunătățite. Vine în două culori, alb și negru, variante care diferă în funcție de alegerea dumneavoastră. De exemplu, dacă optați pentru varianta Basic 8GB, consola e pe alb. Pe negru veți găsi variantele Premium cu spațiu 32GB și cu jocuri incluse. Wii U are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Toate cele trei vin cu unitate pentru DVD-uri și varianta Zombi are controller inclus. Bineînțeles o să apară și alte variante, cu alte accesorii și jocuri incluse. Controllerul e defapt un gamepad obișnuit și care poate fi de folos pentru cei care nu au nevoie de ecranul tactil. Deci e vorba de o consolă 2 în 1, adică aveți la dispoziție o consolă hardware obișnuită (unitatea optică) și una portabilă care devine și controller. Portabilitatea sa e limitată de faptul că se folosește de acea unitate (din a doua poză) prin tehnologia wireless. Jocurile arată mult mai bine față de ce am văzut pe consolele precedente. Din păcate nu e chiar accesibilă și nu cred că utilizatorii de PS3-uri vor trece pe Wii U, doar dacă vor portabilitate la pachet și nu vor să depindă de un televizor sau monitor.

Poze

Așa arată
Unitatea

Specificații tehnice

În pachetul său veți găsi: Wii U, unitate optică, cablurile necesare și câteva accesorii. Procesorul e unul cu multe nuclee iar cel grafic e unul AMD Radeon HD. Deci poate suporta redare 1080p și jocuri la detalii impresionante. Spre deosebire de alte console aceasta are conectivitate WLAN, patru USBuri și HDMI. Spațiul de stocare diferă dar recomand cea cu 32GB deoarece 8GB pare cam puțin.

Gamepadul vine cu ecran de 6.2 inci și e de tip tactil. Alături de acesta observăm că are butoanele obișnuite: două butoane analoage, A/B/X/Y, home, select, start, power, control TV etc. Dar vine și cu caracteristici speciale ca: giroscop, senzor geomagnetic și accelerometru. Nintendo U a fost concepută și pentru socializare de aceea are cameră frontală, microfon, difuzoare stereo și stylus. Pentru a vă face o idee despre gameplay, am postat clipul de jos.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: portabilitate, grafică îmbunătățită, vine cu toate butoanele necesare, ecran generos și tactil, gameplay diferit și

Minusuri: preț cam mare.

Concluzie

Nintendo Wii U e o alegere interesantă deoarece gameplayul e mai diferit, iar pentru că nu sunt multe jocuri lansate până la ora actuală, vă recomand o variantă cu joc inclus. Să sperăm că o aibă cel puțin același succesor ca și predecesoarea, însă în România nu prea sunt mulți amatori de astfel de console.

Te-ar mai putea interesa